• 2024 04 29

Biztos FTC győzelem a Jadran ellen idegenben

Továbbra is csoportelső a Fradi a Bajnokok Ligájában

Negyedik mérkőzését is megnyerte az FTC a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ezúttal a Herceg Novi ellen idegenben.

          A FTC-nél jól sikerült az átmenet, hiszen Varga Zsolt munkáját remekül vette át az addigi másodedző Nyéki Balázs, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a zöld-fehérek a Bajnokok Ligájában már az új trénerükkel három meccs után három győzelemmel álltak. A negyedik forduló kérdése pedig az volt, hogy az FTC-Telekom Waterpolo Trebinjében, Bosznia-Hercegovinában megszerzi-e az újabb sikerét, amivel kiharcolja a továbbjutást a csoportkörből, a további meccsek eredményétől függetlenül. 

      A házigazda Jadran két pontos volt a találkozó előtt és a mérkőzés után sem lett több egysége a vendéglátóknak. A Fradi már az első negyed végére biztos előny épített ki és a Herceg Novi, hiába próbált közeledni, de az iram, amelyet diktáltak felőrölte az erejüket. A harmadik negyedben már négy gólos volt a vendégek előnye és ez csak nőtt a meccs végéig, amely egy Nagy Ádám bombagóllal ért véget. Az FTC 17-10-re nyerte a kedd esti meccset. 

     Nyéki Balázs csapata így megtartotta első helyét a kvartettjében, hogy első vagy második helyen jut majd tovább a csoportból, az az utolsó két találkozó derül majd ki. A Jadran Split elleni idegenbeli mérkőzés döntheti majd el a csoportelsőség kérdését.  

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, Trebinje, Bosznia-Hercegovina 

Jadran Herceg Novi - FTC-Telekom Waterpolo 10-17 (1-4, 4-5, 2-4, 3-4)

Magyar gólszerzők: Vigvári 5, Mandics 2, Varga 2, Fekete 2, Damonte 2, Nagy 2, Argiropulosz, Merkulov  1-1