• 2024 05 02

"Őrült" utolsó tíz perc után magyar győzelem

Háromszor kellett vezetést szereznie a mieinknek a három pontért

A női labdarúgó Nemzetek Ligája sorozat B divíziójának harmadik fordulójában az észak-ír válogatott volt a magyarok ellenfele.

A hazai pálya a mieink oldalára billentette az esélyesség mérlegét a két közel egyforma játékerőt képviselő csapatok összecsapásán, amit bizonyított, hogy a magyar válogatott a kezdő sípszó után azonnal mezőnyfölényt alakított ki. Bő negyed óra elteltével Szabó Viktória egy alapvonalhoz közeli szituációból leadott beadásszerű lövésse utat talált a vendégek hálójába, 1-0 ide. A folytatásban is maradt a hazai fölény, ám néhány távoli lövésen kívül nem sikerült veszélyeztetni az észak-ír kaput. A szünet után cserékkel próbálkozott változtatni ezen Margret Kratz szövetségi kapitány, ám a vendégeknek sikerült gólt szerezniük minden előzmény nélkül, gyakorlatilag első támadásukból. A találkozó addigi képe nem sejtette, hogy egy perc múlva ismét vezetni fogunk, Süle Dóra azonban védhetetlen lövése ezt eredményezte a 83. percben. Gondolhattuk, hogy hátradőlhetünk, de nem így történt. Öt perccel később másodszor is eljutottak a fehérmezesek a magyar kapuhoz, aminek ismét gól lett a vége, ezúttal tizenegyesből egyenlítettek a szigetországiak. Hogy ezek után mégis itthonb tartotta a három pontot a magyar válogatott akaraterejének és Németh Hannának köszönhető, aki Csiszár felívelését továbbította a hálóba az utolsó másodpercekben. Győzemükkel a mieink Írország mögött a második helyen állnak a csoportban "féltávnál"

– Gratulálni szeretnék a fantasztikusan játszó csapatomnak. Történelmet írtunk, hiszen olyan ellenfél ellen tudtunk győzni, ami nemrég még Európa-bajnokságon játszott. A találkozó végére elfáradtunk, de a cserék is beváltak. Nagyon jó volt a csapat fellépése, szerintem nem a taktika, hanem a motiváció és az akarat hozta ezt a győzelmet. Az első 30 percben minden párharcunkat megnyertük és többet birtokoltuk a labdát. A közönség is fantasztikus volt, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek és reméljük, hogy a jövőben még többen lesznek, mert ebben is rekordot szeretnénk dönteni – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány.