• 2024 05 02

Itthon is legyőztük Szerbiát

A magyar válogatott másodszor is felül tudott kerekedni vb-t megjárt csoportriválisán

Az első félidőben nyújtott remek játékával és jó adag szerencsének köszönhetően a magyar labdarúgó válogatott szinte a jövő évi kontinenstorna résztvevőjének tekintheti magát.

UEFA Labdarúgó Eb-selejtező, G csoport, 7. forduló:
Magyarország-Szerbia 2-1 (2-1)
Puskás Aréna, 58 215 néző, v.: Francois Letexier (francia)
gólszerzők: Varga B. (21.), Sallai (34.), illetve Pavlovic (33.)
sárga lap: Varga B. (78.), Botka (93.), Kalmár (94., lefújás után), illetve Milenkovic (77.)
kiállítva: Kalmár (a lefújás után)

Magyarország: Dibusz - Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. - Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 62.), Kerkez - Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 84.)
Szerbia: V. Milinkovic-Savic - Erakovic (Tadic, a szünetben), Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic (Radonjic, 75.), Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, a szünetben) - Lukic (Ratkov, 84.), Mitrovic, Gacinovic (Djuricic, 67.)

A megszokott körítés, telt ház, nemzeti színű lelátók, szurkolói performansz fogadta a csapatokat a szerbek számára a visszavágás lehetőségét nyújtó találkozón. Talán előzetesen azt várhattuk, hogy a vendégek nekirontanak a mieinknek, ám ez elmaradt a mérkőzés elején. Kiegyenlített játék folyt a pályán helyzettel mindkét oldalon. A magyarok játékában akkor állt be változás, amikor a támadásszövést áthelyezték a a mieink a bal oldalről jobbra, Nego felfutásai hatékonyabb támadásbefejezést hoztak. Ennek eredménye húsz perc után jött el, amikor a középpályás beérkezve a tizenhatoson belülre a középen érkező Varga Barnabás lábára varázsolta a labdát, aki nem is hibázta el a lehetőséget és a kapu jobb oldalába pörgette azt, 1-0 ide. Továbbra is a hazaiak maradtak lendületben, rendre eljutottak a szerb kapuig, ám az előnyt nem sikerült növelni. Sőt. Egy eladott labda utáni szögletet Pavlovic fejelt a hosszúba, 1-1. A némileg váratlan szerb egyenlítés azonban nem tartott sokáig, szinte a középkezdés után ismét magyar vezetés állt a táblán. A kezdőkörből 5-6 passz után ismét Nego küzdött meg azért, hogy megjátszhassa a labdát, középre emelésére Sallai érkezett és miután a lábai között átengedte, majd sarokkal lövésre igazította a labdát, embertelen nagy gólt ragasztott az esélytelen Milinkovic-Savic kapujába. Megnyugtató magyar előnnyel vonultak így a csapatok az öltözőbe.

A fordulás után aktívabbak voltak a vendégek és nem kevés szerencse kellett ahhoz, hogy ne olvadjon el villámgyorsan a magyar előny. Mitrovic előbb a bal alsó majd a bal felső sarkot pókhálózta ki Dibusz mögött, azonban mindkét gólját lesállás előzte meg, így a francia játékvezető érvénytelenítette azokat. A nagy nehezen átvészelt első negyedóra után Varga felső lécen csattant fejese hozott újra veszélyt a szerb kapura, amit kettővel viszonzott déli szomszédunk, egy kapu előtti kavarodás végén Tadic és Pavlovic is a bal kapufát találta el öt méterről. A vendég fölény ellenére Bolla lezárhatta volna a mérkőzést negyed órával a vége előtt, de ajtó-ablak ziccerben mellé lőtt. A hátralévő percekben sem enyhült a szerb nyomás, de a magyar válogatott állta a sarat. Dibusz a hosszabbításban még bemutatott egy bravúrt Milenkovic három méterről leadott fejesénél, ám az eredmény nem változott. A mieink másodszor is legyőzték Szerbiát, amivel szinte az Európa-bajnokság mezőnyében érezhetik magukat.