• 2024 04 26

Két meccs, két vereség a női Euroligában

Fotó: MTI/Vajda János

A Szekszárd a francia Bourgestól, az újonc DVTK pedig szintén saját csarnokában a spanyol Gironától kapott ki simán kedden a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában.

      Az A csoportban 3/8-as mutatóval hatodik Szekszárdra - amely az előző szezonban nyeretlenül debütált az Euroligában - nehéz feladat várt, a Bourges ugyanis 6/5-tel állt, és szűk két hónapja 83-62-re verte odahaza Djokics Zseljko csapatát.
    A magyar csapat ezúttal lényegesen komolyabb küzdelemre késztette riválisát mint a két együttes első mérkőzésén. Három negyeden át gyakorlatilag fej fej mellett haladtak a felek, tíz perc után egy pont volt a szekszárdiak előnye, s ez volt a helyzet a második és a harmadik szakaszt követően is.
       A negyedik tíz percet aztán rendkívül rosszul indította a házigazda, a franciák tíz pontot szereztek válasz nélkül, s lendületüket később sem tudták megakasztani Studer Ágnesék, akik hiába tették három negyeden át nyíltá az összecsapást, végül 16 ponttal kikaptak.
    A bajnoki ezüstérmes Szekszárd így kilencedik vereségét szenvedte el a szezonban. A tolnaiak február 22-én, a válogatott szünet után az olasz Bolognához látogatnak.    
    A B jelű nyolcasban szereplő DVTK csütörtökön egyetlen ponttal alulmaradt odahaza a favorit török Mersinnel szemben, és 6/5-re rontotta győzelmi mutatóját. A Girona ugyanilyen mérleggel érkezett Miskolcra, a két gárda spanyolországi összecsapásán 64-58-ra Völgyi Péter együttese győzött decemberben.
    A miskolci meccsen azonban lényegesen frissebbnek tűnt a spanyol gárda. A Girona egyértelműen uralta az első negyedet, hamar hat-nyolc pontos előnyt gyűjtött, s kilenccel nyerte a szakaszt. A hazai alakulat a második negyed közepén kezdett magára találni, s az addigra 15 pontosra nőtt hátrányt szép kosarakkal és jó védekezéssel kilencre tudta lefaragni a nagyszünetre.
    A harmadik negyed első perceiben hektikus volt a játék, előbb felváltva estek a kosarak, majd mindkét oldalon egymást követték a rossz támadások. A negyed közepén aztán a Girona tudott váltani, gyorsan 15 pontra növelte előnyét, s mint később kiderült, ez döntőnek bizonyult. A fáradtnak tűnő miskolciak ugyanis innen már hiába küzdöttek, nem tudtak felzárkózni, s végül 18 ponttal kikaptak.    
    Az ötven százalékos mérleggel álló DVTK ugyancsak február 22-én folytatja menetelését a nemzetközi porondon, amikor a szintén spanyol Salamancát látja vendégül.

Női Euroliga, 12. forduló, A csoport, Szekszárd:

Atomerőmű KSC Szekszárd-Bourges (francia) 61-77 (20-19, 15-15, 15-15, 11-28)
A magyar csapat legjobb dobói: Wallace 16, Hebard 13, Mányoky 11

         B csoport, Miskolc:

DVTK HUN-Therm - Girona (spanyol) 56-74 (12-21, 17-17, 15-20, 12-16)
A magyar csapat legjobb dobói: Kányási 17, Bernáth 12, Garbin 10