• 2024 04 25

Napi hírhalom - 2023. 01. 30. hétfő

Világranglistától a világkupa győzelmekig

Sportlövészet: Mészáros Eszter Péni Istvánnal megnyerte a légpuska vegyescsapat számát a jakartai sportlövő világkupaversenyen. A duó a rangsoroló szakaszt 628,6 körrel az osztrák Jasmin Kitzbichler, Martin Strempfl kettőssel holtversenyben az élen zárta, így ez a két páros csaphatott össze az aranyért. A finálét a magyar kettős 16-0-ra győzött. A szám másik magyar egysége, Bajos Gitta és Pekler Zalán duója hatodik lett. 

Labdarúgás: A NB I listavezetője a az FTC szerződtette Owusu Kwabenát, az azeri Qarabag ghánai támadóját. A 25 esztendős csatár játszott a Fradi ellen az augusztusi BL-selejtezőben és gólt is szerzett. Az azeri bajnokságban 18 meccsen öt gól és három gólpassz a mérlege. 

Tenisz: A férfi tenisz hétfőn kiadott aktuális világranglistáján Fucsovics Márton hét helyet javítva a 71. A top 200-ban további két magyar található: Marozsán Fábián 13 helyet javítva a 161., Piros Zsombor pedig három helyet előrelépve a 182.

A nőknél Bondár Anna kilenc helyet javítva a 72., Gálfi Dalma 91., míg Udvardy Panna 95. a WTA-rangsorban. 

Gálfi Dalma kikapott a világranglistán 93. helyen álló Maryna Zanevskától a nyitókörben a lyoni keménypályás női tenisztornán.

WTA-torna, Lyon, Franciaország, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Maryna Zanevska (belga)-Gálfi Dalma 6:1, 7:6 (7-3)

Atlétika: A férfiaknál és a nőknél is megdőlt az országos csúcs 4x400 méteres váltóban a hétvégén a Nyíregyházán rendezett nyílt fedett pályás versenyen.  A nőknél a Nádházy Evelin, Rapai Fanni, Mátó Sára, Molnár Janka négyes 3:37.11 perccel ért el új magyar rekordot. Míg a férfiaknál a Máté Tamás, Huller Dániel, Wahl Zoltán, Molnár Attila alkotta csapat 3:08.58 perccel ért célba (ellenfelek nélkül teljesítve a távot), ezzel egy 23 éves csúcsot javítva meg. 

Kosárlabda: Lemondott posztjáról Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője, a kispadot Nikola Lazic veszi át. Simándi az előző szezonban Magyar Kupa-ezüstéremig és bajnoki negyeddöntőig vezette együttesét. Simándi hétfőn délelőtt mondott le, azt követően, hogy csapata kikapott a Budapesti Honvéd SE vendégeként, így csupán utolsó előtti helyen áll a tabellán.  

Jégkorong: A sereghajtó FEHA19 sorozatban 12. vereségét szenvedte el a jégkorong Erste Ligában, amelynek hétfői találkozóján 2-0-ra maradt alul Gyergyószentmiklóson.

Erste Liga, alapszakasz: Gyergyói HK (romániai)-FEHA19 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)