• 2024 04 25

Nyolcadik lett a magyar válogatott a vb-n

Félidei hátrányából hosszabbításra mentette a helyosztót, majd a második hosszabbításban veszített nemzeti csapatunk

Második helyosztóját is elveszítette, így a nyolcadik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

     Elrontott magyar támadásokkal indult a hetedik helyért zajló mérkőzés a világbajnokság az ellen az Egyiptom ellen, amely a két csapat eddigi 17 találkozóján még nem tudott győzni. Ezúttal azonban a fogadóirodák az afrikaiakat tartották esélyesebbnek a találkozón, akik pontos támadás-befejezéseiknek és az ellenfél hibáinak köszönhetően 4-0-ra elhúztak. Ez a különbség állandósult a két gárda között szinte a félidő egészében, mert a mieink a szélekről gyakorlatilag nem próbálkoztak, így egysíkú támadójátékukkal nem tudtak közeledni riválisukhoz, annak ellenére, hogy védekezésben feljavultak a kezdeti hibák után.

A második játékrészben pontosabban lőttek a magyar csapat jétékosai és ez látszott az eredményjelzőn is. Kezdett felzárkózni az ezúttal piros mezben pályára lépő nemzeti csapat, félidei hátrányát megfelezte ekkorra. Egyiptom pillanatnyi megingás után kezdett magára találni, ám Székely Márton remekül védett. Fogytak a percek, már csak fél tucatnyi volt hátra és a pályaválasztó vezetett 28-24-re. Ekkor azonban a mieink olyan hajrát mutattak be, amilyet már többször láthattunk tőlük és egy bravúros, 4-0-ás rohammal hosszabbításra mentették a mérkőzést. Az első hosszabbítás nem hozott döntést. A második kétszer öt perc első felében ziccert és hetest hibáztak a mieink a végén pedig nem sikerült az újbóli egyenlítés. Vereségével végül a nyolcadik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely az előzetesen kitűzött célt, vagyis az olimpiai selejtezőben való indulás kivívását elérte a tornán.

Férfi kézilabda világbajnokság, Svédország, mérkőzés a 7. helyért:
Egyiptom-Magyarország 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) - kétszeri hosszabbítás után
Stockholm, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
lövések/gólok: 58/36, 61/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc
Magyarország: Székely - Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2, cserék: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1

(Fotó: MTI)