• 2024 04 25

Vasas pontszerzés a Groupama Arénában

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A dobogón állók nem nyertek, Debrecenben pedig egy piros lap döntötte el a 3 pont sorsát. Ez történt az NB I-ben szombaton.

      A Ferencváros győzelemmel kezdte a tavaszt. Igaz a januári első siker a hét közepén még az őszről elmaradt ZTE elleni mérkőzéssel volt. A második találkozón viszont mind a győzelemmel, mind a jó játékkal adós maradt a zöld-fehér gárda. Igaz a Fradi olyan nagy előnnyel vezeti a tabellát, hogy nehéz elképzelni, hogy bárki is behozhatja majd a címvédőt. Főleg úgy, hogy a Kecskemét az első számú üldöző idén. Csercseszov mester csapata így nyugodtan készülhet az Európa Liga kieséses körére. Ám addig még nagyon sok dolga lesz a szakmai stábnak, a Vasas elleni szombati esti mérkőzés is ezt igazolta. Az első félidő alatt egyik csapat sem tudott egy kapura tartó lövést sem produkálni, annak ellenére, hogy helyzet azért volt a mérkőzésen.

      A piros-kékeknek viszony nagyon jól jött az extra hosszú téli szünet. Hiszen a csapat a másodosztályból érkezés hendikepjét még egy edzőváltással is megspékelte, de Kondás Elemér úgy tűnik, hogy rendet rakott és rendszert teremtett Angyalföldön és még jól is igazolt az együttes. Ezt pedig az első meccsén igazolta is. A Vasas nagyon szervezetten és tudatosan védekezett és az előrefele játékban is csak kis pontosság kellett volna a vendégek góljához. A hazaiaknak pedig talán egy kis szerencse, hiszen két kapufánál, majd egy Vécsei lövésnél is majdnem megszületett a győztes gól. De majdnemre nem adnak három pontot. A hajrában a Fradi folyamatosan megpróbálta beszuszakolni a mindent eldöntő gólt, de ekkor Uram védett, ha kellett. A házigazda elsősorban fejben nincs még csúcsformában, de mivel 12 pontos jelen pillanatban az előnye ezt megteheti. Lehet, hogy a mostani hullámvölgy majd az EL-ben kifizetődik. A Vasas pedig egy pontjával három csapatot is utolért a tabellán, ha még nem is előzte meg őket, vagyis maradt sereghajtó. De ezzel a játékkal lehet esélye a bentmaradásra.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0
Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Bogár
 sárga lap: Márkvárt (67.), Holender (84.)

    Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic - Besic, Esiti (Vécsei, 65.) - Traore, Mercier (Marquinhos, 65.), Nguen (Auzqui, 88.) - R. Mmaee (Boli, 88.)

    Vasas FC: Uram - Baráth (Szilágyi, 75.), Otigba, Iyinbor - Szivacski, Berecz, Ódor - Márkvárt (Hidi, 71.) - Radó, Novothny, Cipf (Holender, 66.)

       A szombat első meccsén a Paks Kisvárdára látogatott. A mérkőzésen mindkét együttes értékesített tizenegyest, Hindrich Ottó, a hazaiak kapusa viszont a lefújás előtt nagyot hibázott, melynek eredményeként pontot szerzett a Paks. A Kisvárda sorozatban harmadik tétmérkőzését tekintve nyeretlen, de ezzel együtt második a tabellán.

Kisvárda Master Good-Paksi FC 2-2 (0-1)
Kisvárda, 1745 néző, v.: Bognár
    gólszerzők: Mesanovic (64., 11-esből), Ötvös (80.), illetve Varga B. (25., 11-esből), Skribek (91.)
    sárga lap: Ötvös (49.), Hindrich (90.), illetve Varga B. (62.), Windecker (72.), Osváth (87.)

    Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Jovicic, Kovacic, Leoni - Melnyik, Ötvös - Navratil (Ilievski, 71.), Makowski (Spasic, 83.), Camaj - Mesanovic (Czérna, 87.)

    Paksi FC: Nagy G. - Osváth, Kinyik, Kádár, Szabó J. - Windecker (Balogh B., 86.), Szabó B. (Hahn, 61.) - Sajbán (Skribek, 86.), Papp, Haraszti (Kovács N., 61.) - Varga B.

        A ZTE a 33. percben emberhátrányba került Debrecenben, ami meg is pecsételte a sorsát a vendégegyüttesnek, amely a héten második vereségét szenvedte el. Ezúttal 3-0-ra kapott ki.  

Debreceni VSC-ZTE FC 3-0 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2811 néző, v.: Káprály
    gólszerzők: Szécsi (3.), Dzsudzsák (35., 11-esből), Do. Babunszki (53.)
    piros lap: Mocsi (33.)
    sárga lap: Ferenczi (30.), Szécsi (45+1.), illetve Kálnoki-Kis (45+4.), Huszti (68.)

    Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Sós B. (Bévárdi, 62.), Varga J. (Baráth, 62.), Manrique (Loncar, 73.), Szécsi M. - Dzsudzsák (Bódi, 83.) - Do. Babunszki (Mance, 73.)

    ZTE FC: Demjén - Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Kálnoki-Kis (Meshack, 76.), Csóka - Manzinga (Mim, 67.), Tajti, Sankovic, Gergényi - Szalay (Szendrei, a szünetben), Ikoba (Németh D., 86.)