• 2024 04 19

Nyeretlen nap a női vízilabda Euro Kupában

Fotó: UVSE

Az UVSE nem tudott előnyt szerezni, az Eger és az FTC hátrányba került a második számú európai női vízilabda kupa negyeddöntőjének első meccsein.

Az UVSE hazai pályán 10-10-es döntetlent játszott szombaton a görög Etnikosz Pireusszal a női vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.  A magyar csapat kifejezetten rosszul kezdett, ugyanis az első negyed után kétgólos hátrányban volt, de a nagyszünetig Hajdú Kata remeklésével fordított. A mindössze 16 éves tehetség csapata hat góljából négyet vállalt magára.  Az utolsó felvonás már döntetlenről indult, s bár előbb az UVSE volt előnyben, a végén kétszer a magyaroknak kellett egyenlíteniük. 

 Női vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Budapest, Margitsziget:
UVSE-Etnikosz Pireusz (görög) 10-10 (1-3, 5-2, 1-2, 3-3)

A Tigra-ZF Eger viszont 15-12-re kikapott szombaton a görög Vuliagmeni vendégeként.  A csapatok 3-3-ig fej fej mellett haladtak, majd a hazaiak a második negyedben már 7-4-re is vezettek, azonban az egriek a harmadik felvonásban az egyaránt négy-négy alkalommal eredményes Czigány Dóra és Szilágyi Dorottya vezérletével 7-7-nél ismét utolérték riválisukat. Innentől szoros küzdelem zajlott a medencében, de rendre a Vuliagmeni szerzett előnyt, majd az utolsó nyolc percben újra elhúzott három góllal, a magyarok pedig már nem tudtak faragni a hátrányból.
 
Női vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Vuliagmeni, Görögország:
Vuliagmeni (görög) - Tigra-ZF Eger 15-12 (2-2, 5-4, 4-4, 4-2)

Az FTC-Telekom Waterpolo is kikapott, a zöld-fehérek 9-7-re kaptak ki a spanyol CN Terrassa vendégeként. Bár a hazai csapat kétgólos előnyre tett szert a meccs elején, a zöld-fehérek hamar utolérték a riválist, majd a nagyszünetig fej fej mellett haladtak a felek. Az FTC a harmadik negyed elején először vezetett, azonban ez alaposan feltüzelte a spanyol együttest, amely sorozatban négy gólt szerezve 8-5-re elhúzott. A magyarok számára innen már nem volt visszaút, csak a különbséget tudták csökkenteni a hátralévő időben. A visszavágókat február 11-én rendezik.

 Női vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Terrasa, Spanyolország:
CN Terrassa (spanyol) - FTC-Telekom Waterpolo 9-7 (2-1, 2-3, 4-2, 1-1)