• 2024 04 23

Fantasztikus siker a téli EYOF-on

Fotó: MOB

Az olaszországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szombati zárónapján Bányai Attila aranyérmet szerzett szuperóriás-műlesiklásban.

     A magyar csapat az ötödik lett a téli EYOF éremtáblázatán. Végigtekintve azokon a nemzeteken, akik mögöttünk végeztek, hatalmas eredményt értek el a magyar fiatalok, akik hat aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtöttek Olaszországban. Ez minden idők második legjobb teljesítménye, a megszerzett aranyérmek tekintetében, viszont ez volt a valaha volt legjobb produktum a téli EYOF-ok históriájában. 

     Hogy mindez így történjen, arról nemcsak a rövidpályás gyorkorcsolyázók, hanem a sízők is tehettek. Ugyanis az utolsó napra maradt egy hatalmas csattanó az alpesi pályákon. Mert ugyan titkon a szakvetetők reméltek egy jó szereplést a Callberg Sportiskola versenyzőjétől, Bányai Attilától, de az elvárás inkább a dobogó volt. Ám a kilencedikként rajtoló magyar rögtön a legjobb időt repeszette a szuper-óriásműlesiklásban, így az élre állt és innen már nem talált legyőzőre. Bányai a múlt héten az U18-as korosztályban ezüstérmet nyert lesiklásban és bronzot szuperóriás-műlesiklásban a junior alpesisí-világbajnokságon, az EYOF-on pedig összejött az arany is. 

XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, (EYOF), Friuli Venezia Giulia, Olaszország: 

Alpesi sí. Szuper-óriásműlesiklás. Fiúk: 1. Bányai Attila (Magyarország) 1:03.75, …54. Vass Dániel (Magyarország) 1:08.57. Lányok: …47. Szeghalmi Fanni (Magyarország) 1:12.59, …51. Harmati Virág (Magyarország) 1:13.66