• 2024 04 20

Értékes helyezés a téli EYOF-on csütörtökön

Fotó: MOB

Tóth Lili Anna 7. helyen végzett a hódeszkások krossz versenyszámában, a Friuli Venezia Giulia tartományban zajló téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

                     A magyar csapat még mindig a negyedik helyen áll az éremtáblázaton a téli EYOF-on, öt arany, egy ezüst és egy bronzéremmel. Ez a helyezés nyilvánvalóan nem tart majd a játékok végéig, hiszen a rövidpályás gyorskorcsolya versenyek befejeződtek és az ott induló magyarok egy része már átutazott Drezdába, a junior világbajnokságra. De hogyha érmeket nem is, de értékes helyezést szerzett a magyar csapat csütörtökön is.

              Tóth Lili Anna a hódeszkások leány kross versenyszámában például az elődöntőben harmadik lett, így a B-döntő várt rá, ahol ismét a harmadik helyen jutott át célvonalon, így összesítésben hetedik lett, ami a magyar snowboard helyét nézve a világban remek eredmény és azt is előrevetítheti, hogy a következő téli olimpiákon ismét lehet magyar résztvevő ebben a sportágban. A másik magyar induló Barabás Bálint, a fiúk krossz számában 17. lett.

                 A biatlon versenyek utolsó napján a leány 10 kilométeres egyéni versenyben Bozóki Laura 44. lett. A fiú sílövők 12,5 kilométeres versenyében Szőllős Dániel a 66. helyet szerezte meg. A curlingesek is befejezték a versenyeiket, mivel a Nagy Lola Olimpia, Lauchsz Laura Ildikó, Szilágyi Ferenc Deli, Kárász Benjamin Raul összeállítású vegyescsapat 6-5-re kikapott Csehországtól, így csoportjában ötödik lett és papírformának megfelelően nem került be az elődöntőbe. Míg az alpesi síelőknél a leány óriásműlesiklók viadalán Szeghalmi Fanni 39., Kovács Blanka 41., míg Harmati Virág Zsuzsanna 47. lett összesítésben a két futam alapján.