• 2024 04 26

Az FTC győzött, az OSC ikszelt a BL-ben

Előbbi a Novi Beograd ellen nyert rangadót, utóbbi a Jug Dubrovnyik ellen mentette döntetlenre a mérkőzést háromgólos hátrányból.

Az egyaránt a Bajnokok Ligája B jelű nyolcasában vitézkedő magyar alakulat közvetlen riválisát fogadta a sorozat aktuális versenynapján.

A Ferencváros helye biztos a nyolc között, ezért nem a továbbjutás volt a tét a Novi Beograd elleni rangadón, amit a vendégek kezdtek jobban. A zöld-fehérek mindössze egyszer találtak kaput három szerb gól ellenében. A folytatásban aztán jelentősen megváltozott a játék képe. Nem védekezésben javult sokat a magyar bajnok, hanem a vendég kapu előtt lett nagyságrendekkel hatékonyabb. A középső két negyedben szerzett 10 gól elég előnyt teremtett a végjátékra a hazaiak számára ahhoz, hogy ne jöjjön vissza a meccsbe az eddig veretlen szerb együttes. Győzelmével az FTC maradt a harmadik helyen, de egy pontra felzárkózott ellenfele mögé a tabellán.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 6. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Novi Beograd (szerb) 14-12 (1-3, 5-2, 5-4, 3-3)
a magyar csapat gólszerzői: Nagy Á., Argiropulosz 4-4, Merkulov, Fekete 2-2, Ubovic, Varga D. 1-1 

(Fotó: MTI)

Az OSC ugyanakkor pont a Jug Dubrovnikot próbálja meg letaszítani az utolsó továbbjutást érő helyről, így számára nagyobb volt a tét szerdán. A magyar-horvát párharc is hasonlóan alakult mint a Fradi-Novi Beograd összecsapás, 4-1-es Jug vezetéssel fordultak a csapatok egy negyed után. Az OSC is feljavult előre játékban és utólérte ellenfelét a záró játékrészre. Ott azonban nem tudták döntésre vinni a találkozót a felek, igazságosnak mondható pontosztozkodás született.

Genesys OSC Újbuda-Jug Dubrovnik (horvát) 9-9 (1-4, 3-2, 3-1, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz, Angyal, Tóth M., Vigvári Vi. 2-2, Aranyi 1


(Fotó: OSC)