• 2024 04 19

Kiegyenlített mérkőzésen Fradi-győzelem

A Zalaegerszeg közel állt a pontszerzéshez

A címvédő és toronymagasan listavezető Ferencváros hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésén.

Mindkét csapat sikeres felkészülésen van túl, magabiztosan várhatta a bajnoki rajtot. Ennek megfelelően jó iramban kezdték a mérkőzést a felek, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek. A félidő derekán aztán büntetőből megszerezte a vezetést a minimális fölényben lévő bajnokcsapat, ám nem volt ideje megnyugodni, rögtön egyenlített a ZTE. A fordulás után kiegyenlített lett a mérkőzés, már-már úgy tűnt, hogy igazságos pontosztozkodással zárul a mérkőzés, ám a Ferencváros rátett egy lapáttal a hajrában, ami Traore fejesének köszönhetően meghozta a sikert a számára.   

OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
ZTE FC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 5514 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Huszti (21.), illetve Marquinhos (18., 11-esből), Traore (91.)
sárga lap: Lesjak (94.)

ZTE FC: Demjén - Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Csóka (Németh D., 93.), Bedi - Szendrei (Ubochioma, 75.), Szalay (Tajti, a szünetben), Sankovic, Gergényi - Ikoba, Manzinga (Szafronov, 86.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Kovacevic, Knoester, Civic - Besic, Vécsei - Mercier (Nguen, 61.), Zachariassen (Laidouni, 75.), Traore (Abena, 93.) - Marquinhos (Auzqui, 75.)

(Fotó: MTI)