• 2024 04 26

Simán győzött a Fehérvár

A mérkőzés felénél még hátrányban volt, majd négy gólt szerzett a tavalyi ezüstérmes

Hazai pályán fogadta és győzte le magabiztosan az Olimpija Ljubljana csapatát a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongliga alapszakaszának hajrájában.

A tabella nyolcadik helyénél előkelőbb pozíció elfoglalására predesztinálná a magyar csapatot védekezésben nyújtott teljesítménye idén, hiszen a 37 fellépésén bekapott 90 gólja dobogóssá teszi ebben a kategóriában, csak ketten kaptak kevesebben a 13 csapatos mezőnyben. Ugyanakkor az előre játék nem megy gördülékenyen. A Volán 95 szerzett gólja az ötödik legrosszabb a ligában.

Az "ősi rivális" szlovén gárda ellen azonban megduplázták átlagukat a hazai közönség előtt játszó kékmezesek. Gyorsan vezetést szerzett a Fehérvár, ám a gólt nem követték ádáz rohamok. Olyannyira nem, hogy a vendégek az első húsz perc vége előtt egyenlíteni tudtak, sőt a mérkőzés felénél a vezetést is megszerezték. Három perc elteltével azonban újabb fordulat következett, 36 másodperc alatt két gólt ütött a házigazda, amivel visszavette a vezetést. A záró játékrészben még két gólt szerezve végül magabiztos győzelmet aratott a Fehérvár, és tartja nyolcadik helyét a tabellán.

Osztrák jégkorongliga (ICEHL), alapszakasz:
Hydro Fehérvár AV19-Olimpija Ljubljana (szlovén) 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
a székesfehérvári együttes gólszerzői: Campbell (2., 38.), Leclerc (39.), Németh K. (42.), Erdély (53., büntetőből)

 

(Fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19)