• 2024 07 23

Fucsovics egyesben, Bondár párosban búcsúzott

Már csak Babos van versenyben

Fucsovics Márton kétszettes előnyről kikapott a harmadik fordulóban pénteken az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

           A világranglistán 78. játékos a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozott, aki ellen 2/1 volt a győzelmi mérlege: 2020-ban az Australian Openen a magyar, a szófiai tornán pedig az olasz nyert, majd 2021-ben Wimbledonban ismét Fucsovics bizonyult jobbnak. A negyedik csata - amelyre a 7500 férőhelyes Margaret Court Arenában került sor - két brékkel indult, majd az élete hatodik Australian Open-főtábláján szereplő nyíregyházi teniszező 2:2-nél is elvette a 21 esztendős olasz adogatását. Ez már elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez, majd a második játszma is hasonló forgatókönyv szerint alakult, csak a 30 éves magyar akkor 4:4-nél brékelt.
                A magyar Davis Kupa-válogatott vezére már csak egy szettre volt a nyolcaddöntőtől - ráadásul még soha nem kapott ki kétjátszmás előnyről - , ám dél-tiroli riválisa összeszedte magát, és innentől kevesebbet rontott. Egyre magabiztosabban ütött, az MTK játékosa pedig egyre kevésbé tudta irányítani a labdameneteket, és a hátralévő bő két órában már csak három gémet tudott nyerni. A nagy fordulatot hozó összecsapás 3 óra 45 percig tartott.
               Ezzel Fucsovics nem tudta megismételni eddigi legjobb melbourne-i teljesítményét, amikor 2018-ban és 2020-ban nyolcaddöntőt vívott Roger Federerrel.
      Bondár Anna oldalán Greet Minnennel búcsúzott a női páros második fordulójában. A magyar-belga duó - amely a nyitókörben a 14. kiemelt lengyel Alicja Rosolskát és új-zélandi Erin Routliffe-et búcsúztatta - pénteken a svájci Viktorija Golubiccsal és a román Monica Niculescuval szállt szembe, és egy óra alatt kikapott. Bondárék tavaly júniusban a negyeddöntőig meneteltek a Roland Garroson.
        A felnőtteknél egyesben véget ért a magyarok számára az Australian Open, párosban pedig már csak Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic kétszeres melbourne-i bajnok duója van versenyben. A junioroknál Udvardy Luca szerepel majd.
  

Tenisz, Australian Open, (Melbourne, Ausztrália), férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Jannik Sinner (olasz, 15.)-Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

 női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):  Viktorija Golubic, Monica Niculescu (svájci, román)-Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 6:1