• 2024 04 26

Két magyar páros jutott tovább az Australian Openen

Babos és Bondár is a legjobb 32 közé került párostársával

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal, míg Bondár Anna a belga Greet Minnen oldalán vette sikerrel az Australian Open első körét a női párosok versenyében.

           Babos Tímea hosszú idő után játszik ismét párost a francia Kristina Mladenoviccsal. A múlt év végén a négyszeres Grand Slam-győztes duó már tornagyőzelemmel hangolt Melbournere, és az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon is meglehetősen simán szerezte meg az első győzelmét. Miután két szettben nyert az Udvardy Panna, Aliona Bolsova, magyar-spanyol párossal szemben. Az eső miatt szerdáról csütörtökre kerülő meccs első öt gémét Babosék nyerték, az egész meccsen pedig hatszor brékeltek a mindössze egyórás találkozón. A kétszeres WTA-világbajnok Babosék magabiztoos sikerrel nyitottak tehát.

              Akárcsak Bondár Anna és a belga Greet Minnen, akik könnyedén győztek a lengyel Alicja Rosolska és új-zélandi társa, Erin Routliffe ellen. Mindezt úgy, hatszor vették el 14. kiemelt rivális szerváját az 1 óra 15 percig tartó meccsen.  Az utolsó magyar érdekeltségű találkozón már nem született siker, hiszen Gálfi Dalma - oldalán az amerikai Bernarda Perával - kiesett a torna nyolcadik kiemeltje ellen. Az indiai Sania Mirza és a kazah Anna Danyilina ellen a második szettben találtak csak magukra Gálfiék, akiknek a veresége után már csak három magyar maradt versenyben Ausztráliában. Fucsovics eférfi egyesben, Babos és Bondár női párosban. 
    
Tenisz, Australian Open, (Melbourne, Ausztrália),  női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Sania Mirza, Anna Danyilina (indiai, kazah, 8.)-Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai) 6:2, 7:5
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Udvardy Panna, Aliona Bolsova (magyar, spanyol) 6:2, 6:2
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Alicja Rosolska, Erin Routliffe (lengyel, új-zélandi, 14.) 6:4, 6:1