• 2024 04 19

DVTK siker az Euroliga magyar rangadóján

Parádés miskolci hajrá a Sopron ellen

Az újonc DVTK hazai pályán hosszabbítás után legyőzte a címvédő Sopront csütörtökön a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójának magyar rangadóján.

                     Tíz perccel a vége előtt még úgy tűnt, hogy a címvédő Sopron Basket biztosan nyer majd Miskolcon. Nemcsak a meccs előtti mutatók szóltak a vendégek mellett. Hiszen a Sopron a múlt héten 7/2-re javította győzelmi mutatóját otthon a török Mersin elleni sikerrel, így a B csoport éléről várta a folytatást. DVTK a sereghajtó belga Mechelen otthonában győzött, így 5/4-es mérleggel hatodik volt a B jelű nyolcasban. 

                   Novemberben 10 ponttal, 75-65-re nyerte a két csapat első euroligás meccsét odahaza a Sopron. Ezúttal a DVTK 6-4-ig vezetett, azonban innentől a vendégek a kezükben tartották a meccset. A nagyszünetben 27-35 állt az eredményjelzőn, a vendégek előnye pedig ezután is tovább nőtt. A két csapat közt 15 pont volt a legnagyobb szakadék. Az utolsó 10 percben aztán olyasmi történt, amit majd hosszasan elemzenie kell Gáspár Dávid stábjának. A miértre ugyanis csak nekik lehet válaszuk. Hiszen a fehér mezesek elképesztő hajrát nyitottak, míg a Sopron tökéletesen leblokkolt az utolsó percekre. Fél perccel a vége előtt még így is négy ponttal vezetett a vendégegyüttes, de a nap csodáját bemutatta a DVTK, amely döntetlenre hozta a meccset, az ötperces hosszabbításban pedig már nem engedték ki a kezéből a meccset a miskolci gárda.

                 A ráadásban hosszú idő után ismét vezetett a DVTK 68-66-nál, a váltott kosarakból pedig a házigazda jött ki jobban, elsősorban a 23 pontig jutó Guirantesnek köszönhetően. Végül két ponttal megnyerte a magyar rangadót a hazai csapat. A Sopron jövő szerdán a spanyol Gironát fogadja, míg a DVTK egy nappal később a török Mersint látja vendégül.

Kosárlabda, Női Euroliga, 10. forduló, B csoport, Miskolc: 
DVTK HUN-Therm - Sopron Basket 77-75 (10-13, 17-22, 16-18, 23-13, 11-9) - hosszabbítás után
a legjobb dobók: Guirantes 23, Green 22, Garbin 9, illetve Brooks 21, Magbegor 15, Turner 10