• 2024 03 29

Fucsovics továbbjutott, Bondár kiesett az Australian Openen

Esős nap a Grand Slamen

Fucsovics Márton négy szettben győzött az Australian Open 2. fordulójában. Míg Bondár Annának nem sikerült a bravúr Jelena Osztyapenko ellen.

                Az eső nem mindenki álmát mosta el szerdán, azonban mindenképpen idegőrlő lehetett a teniszezők számára. Hiszen a hétfői kánikula után már kedden is halasztottak meccseket, ezt pedig egy nappal később görgették tovább, így például a párostalálkozókat. Például Babosék mérkőzése is csütörtökre került át. A többiek viszont vártak és volt akinek érdemes volt várnia.  

               Fucsovics Márton a valaha volt legjobbját ugyanis már teljesítette, hiszen bejutott a harmadik fordulóba az Australian Openen. A magyar teniszező a második fordulóban a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszott, aki közel 90 hellyel hátrébb áll a világranglistán, mint magyar riválisa. Ennek szellemében is zajlott a meccs. A 30 éves magyar játékos az első és második szettben is a játszma elején brékelt és innen az előnyét végigvitte. A harmadik szett azonban nem lett a döntő játszma, hiszen ezúttal Harris brékelt jókor, 4:4-nél és szépített. A negyedik felvonásban 1:2-nél Fucsovics hat bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását és megnyerte a 3 órás mérkőzést. Fucsovics - aki eddigi legjobb melbourne-i eredményeként kétszer is nyolcaddöntőt játszott Roger Federerrel - a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozik. A győzelmi mérlege 2/1 a 21 esztendős olasszal szemben. Fucsovics egyébként a két győzelmével már több mint tíz helyet biztosan javít a világranglistás helyezésén és bekerült az első 70-be. 

                     Bondár Anna már a második körben kiemeltet kapott, és ugyan voltak pillanatok, amikor közel állt a bravúrhoz, de mégis búcsúzott. A világranglistán 81. játékos - aki a nyitókörben megszerezte első Grand Slam-főtáblás győzelmét - a 2017-ben Roland Garros-győztes lett Jelena Osztyapenkoval meccselt. Az első szett 70 percig és rövidítésig tartott, amelyet 5-5-re nyert a lett versenyző. A második felvonás is maratoni volt, de ebben Bondár 5:55-nél brékelt, így egyenlíteni tudott. A magyar versenyző ereje azonban a döntő szettre elfogyott. Hiszen momentumai sem voltak a harmadik játszmában és a két és fél órás meccs utolsó szettjét nyert gém nélkül bukta el. Igaz a Melbourneben nyújtott teljesítménnyel így is előrelép majd a WTA-rangsorban a 70. helyre. A páros pedig csak most kezdődik számára. Ha az időjárás engedi, akár már csütörtökön.

Tenisz, Australian Open, (Melbourne, Ausztrália)

Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):  Fucsovics Márton-Lloyd Harris (dél-afrikai) 6:2, 6:3, 5:7, 6:4

Női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért): Jelena Ostapenko (lett, 17.)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 5:7, 6:0