• 2024 04 26

Sorsoltak az Australian Openre

Udvardy Panna a második körben akár a világelső ellen is játszhat

Egyedült Gálfi Dalmával nem volt kegyes a sors az Australian Open csütörtöki sorsolásán. A másik három főtáblás magyar játékos verhető ellenfelet kapott. Sőt, hogyha Udvardy Panna sikerrel veszi az első fordulót a másodikban a világelső Iga Swiatek ellen léphet majd pályára valószínűleg a Rod Laver Arénában.

Fucsovics Márton, aki alanyi jogon szerepel az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján az első körben Federico Coriával játszik az első fordulóban. A világranglista 73. helyezettje eddig egyszer, 2017-ben mérkőzött meg az ATP-rangsorban 76. argentinnal, és három szettben legyőzte őt. Ha Fucsovics továbbjut 17. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettivel találkozhat. Fucsovics lesz az egyetlen magyar férfi induló, miután  Balázs Attila végül mégsem indul védett rangsorával az idei első Grand Slam-tornán. Illetve Piros Zsombor elvesztette a harmadik mérkőzését az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében Sang Csün-csenggel szemben két szettben, 6:3,6:4-re, így nem jutott fel a főtáblára.

           A hölgyeknél mindhárom magyar főtáblás a felső ágra került. Bondár Anna (79.) a nyitó fordulóban Ana Bogdannal (61.) mérkőzik meg. Gálfi Dalma (86.) Cseng Csin-vennel (30.) játszik. Udvardy Panna (90.) a kolumbiai Camila Osorióval (82.) csap össze az első fordulóban, akivel szemben 0-2-es a mérlege. Amennyiben összejönne a bravúr, a második körben a világelső lengyel Iga Swiatek jöhet szembe.