• 2024 04 20

Egy lépésre a főtáblától Piros Zsombor

Győzelem a második selejtezőkörben is

Piros Zsombor a második meccsét is megnyerte az Australian Open selejtezőjében, így egy lépésre van attól, hogy harmadik magyarként főtáblás legyen a férfiak mezőnyében az idei első Grand Slam tornán.

Piros a világranglistán 171., ennél biztosan előrébb lép majd a következő rangsorban, már csak az a kérdés, hogy mennyire, vagyis feljut-e a főtáblára az év első Grand Slamén. A Melbourne-i selejtező második körében a magyar az olasz Andrea Pellegrinóval (181.) játszott, és 1 és egy negyedóra alatt győzött is. Annak ellenére, hogy a sima első szett után többször is úgy tűnt, hogy az olasz javára dőlhet le ameccs. Piros azonban jól hajrázott és készülhet a selejtező döntőjére. Ahol a kvalifikáció nyitókörében Marozsán Fábiánt búcsúztató kínai Sang Csün-csenggel (194.) játszhat majd.  Az Australian Open elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna. 

Australian Open, selejtező, 2. forduló:  Piros Zsombor-Andrea Pellegrino (olasz) 6:2, 7:5

Eközben Hobartban Udvardy Panna a svájci Viktorija Golubic oldalán sikerrel vette a negyeddöntőt párosban.  Udvardyék az Alicia Barnett, Monica Niculescu brit-román duót győzték le másfél óra alatt két szettben. A négy között a norvég Ulrikke Eikeri és az amerikai Catherine Harrison kettőse vár rájuk.
   

WTA-torna, Hobart, páros, negyeddöntő: Udvardy Panna, Viktorija Golubic (magyar, svájci)-Alicia Barnett, Monica Niculescu (brit, román) 7:6 (7-4), 6:2