• 2024 04 25

Már az Australian Openre hangolnak

Babosék győztek, Bondár kikapott

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal megnyerte első meccsét párosban az újében, míg Bondár Anna kiesett Adelaideben.

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán kétszer is győzni tudott az Australian Open páros versenyében, így talán időszerű volt, hogy újra megpróbálják együtt Melbourneben. Persze az ottani sikerekig még hosszú út vezet. Ennek első állomása volt, hogy a duó bejutott a legjobb 16 közé párosban a 826,8 ezer dollár összdíjazású adelaide-i női tenisztornán. 

    A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes magyar, francia kettős habkönnyű 46 perces meccsen diadalmaskodott a Riske-Gabujeva amerikai-orosz duó ellen. A következő körben pedig a hatodik helyen kiemelt Asia Muhammad, Taylor Townsend amerikai páros következhet.
    Bondár Anna is már csak párosban lesz érdekelt az ausztrál városban, miután a világranglistán 77. helyezett teniszező egyesben ugyan sikerrel vette az első fordulót, de az olasz Jasmine Paolini legyőzését követően két szettben, viszonylag sima vereséget szenvedett az ukrán Anhelina Kalininától. Párosban hétfőn Okszana Kalasnyikovával az oldalán játszik majd a 16 közé jutásért a Marozava, Szabalenka fehérorosz kettős ellen.
    
WTA-torna, Adelaide, páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos, Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Alison Riske, Anzselina Gabujeva (amerikai, orosz) 6:1, 6:0

egyes, selejtező, 2. forduló (a főtáblára jutásért): Anhelina Kalinina (ukrán, 1.)-Bondár Anna 6:1, 6:1