• 2024 04 25

Gálfi a 16 között párosban

5-1-ről elvesztett első szett után győzött a Gálfi, Pera duó

Gálfi Dalma, oldalán az amerikai Bernarda Perával nyolcaddöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

Miután az egyes harmadik fordulójában nagyon simán kiesett Kudermetova ellen, Gálfi Dalma párosban vigasztalódik a US Openen. A magyar-amerikai kettős másik ötven százalékát adó Bernarda Perával az oldalán a magyar teniszező 16 perc híján három órás csatában győzte le a tavaly döntőt játszó kanadai Leylah Annie Fernandez és az ausztrál Daria Saville kettősét. Ez utóbbi a második kiemeltet verve jutott a második fordulóba, így megdöbbentőnek hathatott, hogy Gálfiék 5-1-re elhúztak a nyitó szettben. Azonban ezt az egyoldalúságot nagy fordulat követte és a rivális előbb tie break-re mentette a játszmát, majd 7-5-el megnyerte azt. Gálfi és Pera szerencsére nem zuhant össze ettől és a masodik játszmában 3-3 után két break-kel egyenlített. A döntő játszma aztán nem kezdődött jól, Gálfiék adogatást vesztettek, amit csak 3-3-nál tudtak visszanyerni. Ezt követően mindkét páros nagyon koncentrált adogatójátékainál, így aztán rövidítésig meg sem álltak a felek. Végül a mérkőzés jellege belesűrűsödött az utolsó game-be, ahol fordulatos küzdelemben először a magyar-amerikai páros meccslabdát vesztett, majd hárított is egyet, aztán 12-10-nél megnyerte a játszmát és a nyolcaddöntőbe jutott. Ott majd a Cathy McNally, Taylor Townsand alkotta hazai duóval találkozik.

Amerikai nyílt teniszbajnokság, US Open, női páros, 2. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai)-Leylah Annie Fernandez, Daria Saville (kanadai, ausztrál) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (12-10)