• 2024 04 26

Fucsovics és Piros is győzelemmel kezdett a metz-i tornán

A Davis Kupa siker után az ATP 250-es francia tornán igyekeznek a 16-os főtáblára jutni a magyar teniszezők

A Moselle Open elnevezésű metz-i tenisztorna selejtezőjének első fordulójában Fucsovics Márton francia, míg Piros Zsombor olasz rivális ellen győzött.

A selejtezőben harmadikként kiemelt Fucsovicsnak volt könnyebb dolga a világranglista 263. helyén álló francia Mayot ellen. Két szinte egyforma szettben, bő másfél óra alatt diadalmaskodott a magyar teniszező, mindkétszer 4-4-nél véve el ellenfele adogatójátékát, majd a játszmáért adogatva első lehetőségre megnyerve azt. A második esetében ez már a mérkőzés megnyerését jelentette. A 16-os főtáblára kerülésért egy másik francia, az ATP170. Gregoire Barrere következik.

Piros Zsombor vesztett első játszmáról fordítva "gyűrte le" a hasonló játékerőt képviselő, ám három évvel fiatalabb olasz riválisát. A fordulatos első szettben Luca Nardi húzott el 4-2-re, majd a break-hátrányt Piros kiegyenlítette ugyan két game-el később, azonban ismét adogatójátékot veszített így elúszott számára az első felvonás. A második játszma aztán szoros küzdelemben 7-5-re a magyaré lett, mint ahogy a döntő szett is, amikor is Piros ellenállhatatlan volt, mindössze két játékot "engedélyezett" az olasznak. A folytatásban a szerb színekben versenyző Györe László és az egykori világranglista harmadik svájci Stan Wawrinka párharcának győztese lesz a 22 éves magyar ellenfele.  

Moselle Open ATP-250, Metz, férfi egyes selejtező, 1. forduló
Fucsovics Márton (ATP 91.)–Harold Mayot (263.) 6:4, 6:4

Piros Zsombor (159.)-Luca Nardi (olasz, 142.) 4:6, 7:5, 6:2