• 2024 04 19

Sporthírek szeptember 15-én csütörtökön

Ez történt a magyar sportéltben csütörtökön

Európa-ligától kézilabda BL-ig

Labdarúgás: A Ferencváros csütörtök este bravúros, 1-0-s győzelmet aratott a francia bajnokság előző kiírásban harmadik AS Monaco otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a H jelű négyest.

Kézilabda: A Telekom Veszprém házigazdaként 36-34-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

Tenisz: Fucsovics Márton után Piros Zsombor is nyert, így a magyar teniszválogatott 2-0-ra vezet az ukránok ellen Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapja után.

Ukrajna-Magyarország 0-2 - állás az első nap után
Vladiszlav Orlov-Piros Zsombor 2:6, 2:6, Vjacseszlav Bielinszkij-Fucsovics Márton 3:6, 2:6

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni a nyolcadik helyen végzett a szalag döntőben a Szófiában zajló olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokság csütörtöki versenynapján. Pigniczki emellett az egyéni összetettben fináléban is érdekelt lesz. 

Öttusa: A hazaiak közül négyen - Demeter Bence, Bőhm Csaba, Bereczki Richárd és Szép Balázs - szerepelhetnek majd a férfi verseny elődöntőjében a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Sportlövészet: Major Veronika a negyedik helyen végzett standardpisztolyban csütörtökön a wroclawi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.

Birkózás: A tavasszal Európa-bajnoki bronzérmes Ligeti Dániel pénteken a vigaszágon folytathatja szereplését a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Tenisz: Jani Réka továbbjutott a nyolcaddöntőből a bukaresti, 115 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

nyolcaddöntő:
Jani Réka-Simona Waltert (svájci) 6:4, 2:6, 6:1