• 2024 04 26

Magyar sporthírek szerdán

Kontinensbajnokságok jegyében

Két kontinensbajnokság már az olimpia jegyében

Sportlövészet: Sike Renáta bronzérmet szerzett kedden a Wroclawban zajló sportlövő Európa-bajnokságon a női sportpisztolyosok versenyében, ezzel éppen lemaradt a párizsi olimpiai kvótáról. A versenyszámban a világranglista-vezető Major Veronika 12., míg a 2015-ben Eb-győztes Csonka Zsófia 25. lett.

Öttusa: Négy magyar - Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca és Guzi Blanka - szerepelhet majd a női verseny elődöntőjében a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Tenisz: Bondár Anna lesz a második kiemelt a Római Teniszakadémián jövő héten sorra kerülő salakpályás challenger-tornán, amelyre 18-an neveztek a női világranglista első 100 helyezettje közül.

Fucsovics Márton egyesben és párosban is pályára lép a magyar teniszválogatottban az ukránok ellen a Davis Kupa osztályozóján, amelyre csütörtökön és pénteken kerül sor Vilniusban.

Padel: Mintegy 600-700 millió forintos infrastruktúra-fejlesztéssel teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai út 79. alatti sportkomplexuma, egyúttal megkezdte működését a klub padel szakosztálya.

Labdarúgás: Sallói Dániel góllal járult hozzá csapata, a Sporting Kansas City 3-0-s sikeréhez az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján.  magyar válogatott támadó együttese harmadik találatát szerezte az angol Wayne Rooney által edzett DC United elleni összecsapáson