• 2024 04 24

Kezdésnek bronzérem Wroclawban

Sike Renáta harmadik lett a kontinensbajnokságon

ike Renáta bronzérmet szerzett kedden a Wroclawban zajló sportlövő Európa-bajnokságon a női sportpisztolyosok versenyében, ezzel éppen lemaradt a párizsi olimpiai kvótáról.

A Magyar Sportlövő Szövetség egy érem és egy olimpia kvóta megszerzésének a céljával indította útjára a magyar csapatot a wroclawi Európa-bajnokságra. A juniorok szereplés után pedig, már az első versenyszámban majdnem mind a két elvárásnak sikerült megfelelni. A majdnem mindössze egyetlen döntőbeli körön múlt. 

Sike Renáta hatodik helyen végzett a női sportpisztolyosok alapversenyében, így bejutott a legjobb nyolc közé. Ugyanebben a számban Major Veronika a 12., Csonka Zsófia pedig a 25. lett.

583 kör alapversenybeli teljesítménye után a mezőnyt két csoportra osztották az új szabályok szerint.  Sike az elődöntőben a francia Camille Jedrzejewskivel, a lengyel Klaudia Bresszel és a görögök olimpiai bajnokával, Anna Korakakival csapott össze. Ezt a kört biztosín teljesítette, így a négyes döntőben a magyar pisztolyosnak Bres mellett a német Doreen Vennekamppal és az olasz Maria Varricchióval kellett megküzdenie az éremért és a kvótáért.

Sike a finálé első körében jól lőtt, így az első háromba is bekerült. A következő kanyarban viszont háromszor is rontott, így mindössze egy körrel, de a harmadik helyre szorul. Sike pályafutása ötödik Eb-bronzérmét gyűjtötte be. Vennekamp és Bres mögött. 

A magyar csapat első érme így megszületett Wroclawban. Az első párizsi kvótára még várni kell.