• 2024 07 23

Negyedik a magyar női váltó

Tíz pontra a dobogótól és harmincra az aranytól

Negyedik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Bauer Blanka kettős a női váltók versenyében, a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság első napján.

    A tíz páros alkotta mezőny vívással kezdett az MKOSZ Edzőközpontjában. Az asszók két tusra mentek, a magyarok 19 találatot adtak és 17-et kaptak - Alekszejev 12/6-tal, Bauer 7/11-gyel zárt -, ezzel a hatodik helyen álltak.
    Ezután következett az úszás, a 2x100 métert a hazai kettős 2:12.53 perc alatt teljesítette a Csitáry G. Emil Uszodában, amivel ugyancsak hatodik lett, összesítésben viszont a negyedik helyre lépett előre.
    A folytatásra a versenyzők a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központba mentek át, ahol előbb a lovaglás, majd a bónuszvívás következett a kombinált szám előtt.
    A lovaspályán Bauer hibátlanul, a szülés után tavasszal visszatért, csapatban vb- és Eb-aranyérmes Alekszejev egy akadályveréssel ment végig, a 293 pontos teljesítmény negyedik, összesítésben ötödik helyet ért.
    Ezt követően a központi emelt páston nem sikerült plusz pontokat szerezni, mivel a hat győzelmet bezsebelő olaszokkal a magyarok sem bírtak, 2-1-re alulmaradtak.
    A lövészetes futásnak, amelyben a váltótagoknak két lövősorozattal megszakítva 3x600 métert kellett teljesíteniük, ötödikként vágott neki a hazai páros. Elsőként Alekszejev teljesítette a távot, a litvánok, a lengyelek, a csehek, a britek és a svájciak mögött hatodikként váltotta őt Bauer, aki előbb felzárkózott az előtte futókra, majd a nagyon jól sikerült második lövészetével a svájci elé került, a britet pedig az utolsó körben lehagyta, így negyedikként ért célba. A magyarok a kombinált számban 13:06.11 perccel a legjobb eredményt érték el.
    "Nagyon jól éreztem magam, a visszatérésem óta versenyről versenyre javulok, ez most is látszódott a futáson és lövészeten is. Örülök ennek a fejlődő tendenciának" - értékelt az MTI-nek Aleszejev Tamara, aki január végén szült és májusban kezdte újra az edzéseket. - "Talán a vívással voltam a leginkább elégedett, mert abban már majdnem a régi formámat tudom hozni. Még az edzések hiányoznak, de remélem, majd ugyanolyan lesz, mint régen. A korábbiakhoz képest szerintem most olyan hetven-nyolcvan százalékos állapotban vagyok."