• 2024 04 25

Négyből három Kiss Norbi hétvégi mérlege

A magyar versenyzőről szólt a Kamion Eb harmadik versenyhétvégéje a Slovakiaringen.

Az idei Kamion Eb sorozata a harmadik állomásához érkezett, melyet Szlovákiában rendeztek az elmúlt hétvégén, ahol Kiss Norbert szinte verhetetlennek bizonyult.

A szombati első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig másodikként ért célba a címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője. Az Eb-pontversenyt vezető 37 éves szombathelyi pilóta a magabiztosan nyerte a délelőtti időmérő edzést, majd az első futamon majdnem nyolc másodperces különbséggel diadalmaskodott a másodikként célba érő német Sascha Lenz előtt. Harmadikként a hatszoros Eb-győztes, szintén német Jochen Hahn zárt.
    A fordított rajtrács szabályának megfelelően Kissnek a második versenyt a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie, de a célba így is másodikként ért be a győztes brit Jamie Anderson mögött. Ezen a viadalon a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete lett a harmadik. Vasárnap aztán még ezt a teljesítményt is felülmúlta a magyar kamionos, ahol az előző napihoz hasonlóan sem tudta senki megszorítani az időmérőn. Majd az első versenyen Kiss rajt-cél győzelemmel szerezte meg 70. kamion Eb-s futamgyőzelmét. A vasárnapi második megmérettetést a nyolcadik helyről kezdteve nyerte meg az összetett éllovas, így már 32 egység az előnye a pontversenyben három futam után.

(Fotó: MTI)