• 2024 03 29

Küldetés teljesítve

Éremért ment Bakuba Major Veronika

Major Veronika 27 találattal ezüstérmes lett a nők 25 méter pisztoly versenyszámában a bakui sportlövő világkupa versenyen

A szám Európa-bajnoki ezüstérmese az alapversenyben 585 kört lőtt, és ezzel a második helyen jutott a nyolcas döntőbe, ahol a versenyzők két négyes csoportban folytatták. Major Veronika csoportjában hármas holtverseny alakult ki az élen 11 találattal a magyar versenyző, az ukrán Anastasiia Nimets és az iráni Haniyeh Rostamiyan között. A szétlövés Major Veronikának sikerült a legjobban, így ő csoportjából az első helyen jutott az éremcsatába, de tovább lépett az ukrán is. A négyes éremmérkőzés során Major Veronika bár az első két ötös sorozat után még csak a negyedik helyen állt, de folyamatos jött fel, és végül - a 32 találattal győztes bolgár Antoaneta Kostadinova mögött - ezüstérmet nyert.
 
Honlapunknak a Keszthelyi BEFAG Erdész LK EB ezüstérmese elmondta: csalódott volt a légpisztollyal szerzett 6. helyezés után. Mesélt még az aktuális lakásfelújítási munkálatairól, ahogy az idei további célokról is.