• 2024 03 29

Fél óra alatt hatot rúgott a női válogatott

Látványosan gyűjtötték be a lányok a kötelező három pontot

Idei első tétmérkőzésén lépett pályára Margret Kratz csapata, ellenfele a vb-selejtező csoport utolsó helyét elfoglaló Feröer-szigetek volt.

A két csapat első, magyar szempontból idegenbeli találkozóján nyolc perc után a feröeriek vezettek, nekünk ehhez tizenkettő kellett ezúttal. Csak ezt a "csatát" vesztettük el. Akkor hetet rúgtunk válaszként, és a hazai találkozón sem adták alább a lányok. Az elsőt, hat percen belül további három követte, sőt fél óra után már 6-0 állt az eredményjelzőn. Ami örvendetes, hogy a hat gólt öt játékos jegyezte, Zágor, Csiszár, Fenyvesi, Csiki, és Vágó, aki kettőt "vágott". A fordulás után minden cserelehetőségét kihasználta Kratz-edző, négyet játékost váltott új a szünetben, ám ez a gépezet működésén nem látszott, hiszen tíz percnyi játék után Vágó Fanni ismét betalált. A későbbiekben még egy lesgólt is "elért" a nyomasztó mezőnyfölényben játszó magyar válogatott, de az eredmény már nem változott, Vágó Fanni mesterhármassal tette még emlékezetesebbé a 7-0-ás diadalt. 

Női labdarúgó vb-selejtező, 5. forduló:

Magyarország-Feröer-szigetek 7-0 (6-0)

Gólszerzők: Zágor 12', Csiszár13', Vágó 15', 19', 55', Fenyvesi 23', Csiki 31' 

Margret Kratz szövetségi kapitány eképpen értékelt: Az volt a tervünk, hogy motiváltan és fókuszáltan játsszunk, ezt sikerült megvalósítanunk. Magam is meglepődtem attól az erőtől és energiától, amit az első félidőben láttam a csapaton. Nagyon sokat dolgoztunk a támadó és a védekező játék javításán az eddig eltelt időben, nagyon elégedett lehetek a játékosokkal, a tapasztaltabbakkal és a fiatalokkal is. Utóbbiak integrációja nagyon fontos, de szükség van a tapasztaltabbakra, hogy vezessék őket – ez az elegy adja a csapatunk erejét. Hétfőn Brazília ellen játszunk, ellenfelünk egy nagyon magasan jegyzett válogatott. Mivel a védekezésben is sokat fejlődtünk, közelebb kerültünk az erősebb ellenfelekhez is. Nagyon várom, hogy egy világklasszis csapat ellen szerepeljünk, bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Győzelmet nem várok a csapattól, de azt igen, hogy megmutassuk, hogyan tudunk játszani egy ilyen ellenféllel szemben.

(Fotó: MLSZ)