• 2023 02 03

A ZTE legyőzte a Honvédot

Izgalmas végjáték után örülhetett a hazai csapat

Egy VAR-vizsgálatokkal szétszabdalt hajrát követően győzte le hazai pályán a Zalaegerszeg a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 27. fordulójának

Zalaegerszegi TE-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Zalaegerszeg, v.: Karakó
gólszerzők: Lesjak (32.), Tajti (45+1., 11-esből), Spoljaric (85.), illetve Lukic (62., 11-esből)
sárga lap: Szalay (87.), Lesjak (33.), illetve Sankovic (17.), Zsóri (36.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi - Sankovic, Bedi - Meshack (Rebernik, 81.), Spoljaric (Posztobányi, 86.), Tajti (Kálnoki-Kis, 86.) - Zsóri (Szalay, 71.)

Honvéd: Szappanos - Petkovic (Tamás, a szünetben), Batik, Lovric, Doka - Petruszenko, Hidi (Jonsson, 77.) - Nagy D., Zsótér (Kadiri, a szünetben), Machach (Bőle, a szünetben) - Lukic (Traoré, 70.)

Jobban kezdte a meccset ellenfelénél a Zalaegerszeg, amely az egész első félidőben nyomás alatt tartotta a rivális kapuját és több veszélyes helyzetet is kialakított a vendégek tizenhatosánál. A 32. percben egy pontrúgás után - kihasználva a fővárosi együttes védelmi hibáját - megérdemelten jutott vezetéshez a ZTE, amely a szünet előtti utolsó percben tizenegyest is rúghatott. A büntetőt - idénybeli első gólját szerezve - Tajti Mátyás értékesítette, így megnyugtató előnnyel vonulhatott öltözőbe a hazai csapat.
Fordulás után továbbra is a zalaiak voltak aktívabbak támadásban, de a labdát többet birtokolta a Honvéd. Hamarosan a vendégek jutottak tizenegyeshez, melyet Nenad Lukic magabiztosan értékesített, néhány perccel később pedig egyenlített is a fővárosi alakulat, melynek második találatát azonban videóbírós ellenőrzés után, szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető.
Az utolsó negyedórában a kispestiek az egyenlítésért, a zalaiak pedig a győzelem bebiztosításáért küzdöttek, így megélénkült a meccs, amely végül a hajrában szerzett hazai góllal dőlt el. A ZTE összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot, mert többet és veszélyesebben támadott, mint riválisa.

(Fotó: Budapest Honvéd)