• 2024 04 23

Salim Omar aranyérmes a Puerto Rico Open-en

Az olimpiai ötödik magyar taekwondós

Újabb G2-es versenyeken szereztek értékes világranglista pontokat és érmes helyezéseket a magyar versenyzők. Puerto Ricóban a Salim-fiúk, míg Dél-Európában a Márton-lányok és Füredi Rebeka remekeltek.

A közép-amerikai ország nyílt versenyén Salim Omar, aki 18 éves kora elenére már felnőtt Európa-bajnok, chilei, puerto rico-i, majd amerikai versenyző legyőzésével vívta ki a végső győzelmet az 54kg-osok kategóriájában, meglehetősen magabiztos versenyzéssel, hiszen mindössze nyolc! pontot engedélyezett ellenfeleinek a nap folyamán. Két évvel idősebb bátyja, Gergely balszerencsés volt egy súlycsoporttal feljebb, ugyanis az elődöntőben egyetlen ponttal szenvedett vereséget a későbbi aranyérmes amerikai riválisával szemben így harmadik lett.  

A hölgyek Európában versenyeztek a hétvégén hasonló sikerekkel. Füredi Rebekáért 67 kg-ban szoríthattunk, aki a G2-es spanyol openen lépett pástra és nyert bronzérmet. Svéd és német ellenfelét verve jutott az elődöntőbe, ahol a francia Wiet búcsúztatta (3-6). A juniorok közt a Márton-testvérek hengereltek a spanyol openen. Márton Luana megállíthatatlan volt, három spanyolt is szomorított az 59 kg-osok mezőnyében az aranyéremig vezető úton. Testvére, Márton Viviana (63 kg) is eljutott a fináléig, de ott Hagelberg nyert, ezzel Viviana ezüstérmet nyert a spanyol openen. 

(Fotó: Magyar Taekwondo Szövetség)