• 2024 04 20

Két női érem reális a cselgáncs Európa-bajnokságon

Toncs Péter, a nők korábbi szövetségi kapitánya nyilatkozott

Tizenegy fős magyar válogatott indul az április 29-én rajtoló szófiai Európa-bajnokságra. A férfiaknál hat, a hölgyeknél öt dzsúdós készülhet a szófiai eseményre. Honlapunknak nyilatkozott Toncs Péter, a nők korábbi szövetségi kapitánya, aki szerint a nőktől reális a két érem megszerzése.

A magyar szövetség nemenként kilenc-kilenc, vagyis összesen tizennyolc versenyzőt indíthatna a szabályok szerint, de a jelenlegi szakvezetésnek nem célja teljesen feltölteni a létszámot, ez magyarázza, hogy Szófiában hat súlycsoportban (férfi 60, 66 és 73, illetve női 48, 78 és +78 kg) nem lesz magyar induló.

A csapat legrutinosabb tagja, a harminckét esztendős Európa-bajnok, Karakas Hedvig, aki a tizenkettedik felnőtt kontinensbajnokságán indulhat. A csúcstartó egyébként a férfi kapitány, Ungvári Miklós karrierje során tizennyolc Európa-bajnokságon lépett tatamira, ezek közül hármat megnyert, összesen hét érmet gyűjtött.
A magyar válogatott tagjai közül öten álltak már Európa-bajnoki dobogón, Karakas Hedvig mérlege egy arany-, egy ezüst- és két bronz, Tóth Krisztián egy ezüst- és két bronz-, Ungvári Attila két bronz-, Pupp Réka és Gercsák Szabina pedig egy-egy bronzérmet szerzett eddig a legrangosabb európai viadalon.