• 2024 03 29

Érem nélkül a magyar válogatott

Szoros csatában bukta el a bronzmeccset a női polócsapat

Negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga európai döntőjében: Bíró Attila olimpiai bronzérmes csapata a vasárnapi helyosztón 10-9-re kapott ki Olaszországtól.

Női vízilabda Világliga, európai döntő, bronzmérkőzés:
Olaszország-Magyarország 10-9 (2-2, 3-1, 2-4, 3-2)

Magyarország: Magyari (k), Dömsödi, Faragó, Farkas, Garda 1, Gurisatti, Horváth, Mahieu 1, Máté 1, Leimeter, Rybanska 3, Szegedi, Szilágyi 2, Vályi 1, Kiss (k)

A spanyolok ellen 8-2-es előnyről elvesztett szombati elődöntő után komoly lelki tartásról tett tanubizonyságot a magyar női vízilabda válogatott a bronzmérkőzésen. Már azzal is, hogy összeszedett tudott lenni a vasárnapi éremcsatára. Aztán végig az eredmény után futva a harmadik negyedben háromgólos hátrányból egyenlíteni tudott. A folytatásban vezetést is megszerezte a magyar csapat, sőt az összességében három találatig jutó Rybanska bombájával már kettővel mentek a mieink. Azonban az erő, a koncentráció ekkor elfogyott, az átalakított csapattal érkező olasz együttes meg tudta rázni magát, és zsinórban három gólt elérve visszavette a vezetést a fáradó mieinkkel szemben, akiknek már nem volt ellenszere erre. A magyar csapat karnyújtásnyira volt a döntőtől, ám végül érem nélkül maradt egy olyan mezőnyben, ahol bárki ellen játszva nüanszok döntenek. Olykor nem nekünk kedvezve...

Döntő: Hollandia-Spanyolország 12-11

(Fotó: MVLSZ)