• 2024 04 26

Tisztes helytállás Brazília ellen

Felkészülési mérkőzésen találkozott a magyar csapat a világranglista kilencedik helyén álló dél-amerikaiak ellen

3-1-es vereséget szenvedett a magyar női labdarúgó válogatott Brazília legjobbjai ellen a spanyolországi találkozón.

Nemzetközi női felkészülési labdarúgó mérkőzés, Spanyolország:

Brazília - Magyarország 3-1 (1-0) Gólszerzők: Nunez da Silva 14', 62', Beatriz 53', illetve Csiki 74' 

Magyarország: Bíró Barbara – Németh Hanna (Szakonyi Emese, 83.), Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta, Kovács Laura – Csiki Anna, Turányi Lilla – Nagy Virág (Kocsán Petra, szünetben), Vágó Fanni (Pápai Emőke, 72.), Papp Luca – Zágor Bernadett

A mieinkre a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőn elért magabiztos siker után nehezebb feladat várt az ibériai kiruccanás alkalmával. A legutóbbi világbajnokságon a 16 között búcsúzó dél-amerikaiak rögtön a találkozó elejétől magukhoz regadták a kezdeményezést és az első negyed óra végén egy szöglet után meg is szerezték a vezetést. A folytatásban a magyar válogatott is aktívabb volt és a félidő hajrájában igéretes akciókat vezetett. A fordulás után is bátran futbaloztak a magyar lányok további helyzeteket alakítottak ki a brazil kapu előtt, ám két gyors akció végén a sárga mezesek szereztek további gólokat. A mérkőzés utolsó negyed óráját elérve aztán meghozta gyümölcsét, hogy a mieink a bekapott gólok ellenére sem adták fel a küzdelmet, egy szépen felépített támadás végén büntetőhöz jutott válogatottunk és Csiki Anna jóvoltából szépíteni tudott.

Margret Kratz szövetségi kapitány értékelt a mérkőzés után. - Azt mondtam a lányoknak a találkozó előtt, hogy nem várok tőlük győzelmet, de nagy koncentrációt igen. Számunkra megtiszteltetés egy ilyen erős csapat ellen játszani. A felkészülési mérkőzés előtt három üzenetem volt a lányoknak. Az első, hogy harcoljanak és maradjanak szervezettek a védekezésben. A második, hogy játsszák meg a labdákat, és keressék a lehetőségeket a kontrázásra. Az utolsó pedig, hogy ne adják fel. Ezeket a célokat elértük, ezért elégedett vagyok a csapatommal. Talán még egy gólt szerezhettünk volna, de így is betaláltunk egy világklasszis csapat ellen. Persze, nekik is voltak még helyzeteik, így igazságos eredmény született. 

(Fotó: MLSZ)