• 2023 02 03

Pakson győzött az Újpest

Az MTK és a Fehérvár osztozkodott a pontokon

Az Újpest hátrányból fordítva tudott győzni Palson, míg a Fehérvár emberhátrányban tudott pontot szerezni az MTK otthonában az OTP Bank Liga 27. fordulójának zárónapján.

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2256 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Mezei (52.), illetve Nego (84.)
piros lap: Fiola (79.)
sárga lap: Varju (19.), Mezei (90.), illetve Makarenko (16.), Bamgboye (73.)

MTK Budapest:
-------------
Mijatovic - Varju (Miovski, 59.), Szépe, Rajkovic, Herrera - Ramadani - Kadlec (Várkonyi, 59.), Palincsár, Mezei (Stieber, 91.), Kovácsréti (Kovács M., 91.) - Futács (Vancsa, 59.)

MOL Fehérvár FC:
----------------
Kovács D. - Bese (Dárdai, 70.), Rus, Stopira, Hangya - Fiola, Makarenko (Pinto, 70.) - Nego, Kodro (Petrjak, 70.), Bamgboye - Nikolics

Az első félidő első részében közepes iram mellett a mezőnyben küzdöttek a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. A huszadik perctől viszont felélénkült az iram, elsősorban a Fehérvár próbált kezdeményezni, de a gólhelyzeteket az MTK dolgozta, majd hagyta ki sorra. A szünet előtt a vendégek is életjelet adtak magukról Nikolics révén, és érvénytelen találatot is szereztek.
Hazai góllal kezdődött a második játékrész, az 52. percben Mezei szabadrúgásból volt eredményes. A gól után az MTK beszorult saját térfelére, bár inkább a hazaiak zártak vissza, mintsem a fehérváriak szorították volna be őket. A vendégek előtt azonban ritkán adódott lehetőség, és akkor is pontatlanok voltak a befejezéseknél. A 79. perctől már emberhátrányban is volt a vendégcsapat: Fiola elsőre sárga laposnak ítélt szerelési kísérletét a videovisszajátszást követően piros lapra változtatta Bogár játékvezető. A 84. percben az MTK-védelem kihagyását kihasználta a Fehérvár, szabadrúgás után Nego talált be közelről. A végjáték mindkét kapu előtt tartogatott még gólhelyzetet, újabb találat azonban már nem született.


Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-1)
Paks, v.: Erdős
gólszerzők: Ádám (24., 11-esből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (69., öngól)
sárga lap: Szélpál (34.)

Paksi FC: Nagy G. - Medgyes, Szabó J., Szélpál, Lenzsér, Osváth (Sajbán, 71.) - Balogh (Szabó B., 59.), Nagy R. (Böde, 59.), Windecker - Ádám, Haraszti (Kocsics, 83.)

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic (Kastrati, 66.), Kutrumpisz, Diaby, Antonov - Csongvai, Mitrovic (Boumal, 90.), Onovo - Croizet (Katona, 89.), Zivzivadze, Beridze (Mack, 72.)

Mindkét együttes támadólag lépett fel, így folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. Előbb az Újpest, aztán a Paks jegyzett egy kapufát, végül a hazaiak kerültek előnybe, miután az ex-újpesti Windecker harcolt ki egy büntetőt, amelyet a góllövőlistát vezető Ádám értékesített.
A vendégek lendülete nem tört meg és a félidő hajrájában egyenlítettek.
A fordulást követően sem változott a játék képe, a második újpesti gólhoz viszont egy óriási paksi védelmi hiba kellett, a lila-fehérek gólszerzője Zivzivadze volt. A Paks Ádám közeli fejesével úgy tűnt, kiegyenlített, a VAR-vizsgálat azonban lest jelzett. A 69. percben az Újpest egy öngóllal növelte előnyét, ezt követően a Paks teljesítménye visszaesett, ugyanakkor a vendégek sem tudtak újabb gólt szerezni, pedig több lehetőségük is volt erre.