• 2024 03 19

Női részsikerek Ázsiában

Bátorfi Zoltán a női asztaliteniszezők szövetségi kapitánya Szingapúr előtt nyilatkozott

Ecseki Nándor és Imre Leila elődöntőt játszott a vegyes párosok között az ománi WTT-versenyen, míg az Imre-Nagyváradi Mercédesz duó ugyancsak Maszkatban párosban a legjobb nyolcig jutott. Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány honlapunknak elmondta: az augusztusi müncheni Európa-bajnokság (a multisport Eb részeként), és az őszre halasztott kínai csapat világbajnokság lesz az év két kiemelt versenye.

A vegyes párosunk csak csütörtökön kezdte meg szereplését Ománban, mivel a nyolcaddöntős szingapúri ellenfele visszalépett. A negyeddöntőben a második helyen kiemelt Sathiyan Gnanasekaran és Manika Batra volt a mieink ellenfele. A két indiai tavaly augusztusban Budapesten megnyerte az első európai WTT-torna vegyes páros versenyszámát, a döntőben Ecsekit és Madarász Dórát legyőzve. Ecseki most Imre oldalán 3:1-es győzelemmel vágott vissza nekik. Az elődöntőben egy másik indiai egység volt ez ellenfél Manav Vikash Thakkar és Archana Girish Kamath személyében. Az ő játékuk már kevésbé feküdt a mieinknek, akik nem nyertek szettet ellenük.

Férfi párosban Majoros Bence és Anders Lind a selejtezőben aratott két győzelemmel együtt három siker után esett ki. A negyeddöntőben a belga Cédric Nuytinck és a lengyel Jakub Dyjas 3:0-ra győzött a magyar, dán kettős ellen. Szintén a legjobb nyolc között vérzett el az Imre Leila, Nagyváradi Mercédesz női párosunk. A kínai Csang Zsuj, Kuaj Man duótól ugyanolyan simán kaptak ki, mint a selejtezőben, ám így is nagy skalppal zárták az ománi szereplésüket, hiszen – miután szerencsés vesztesként főtáblára jutottak – a nyolcaddöntőben a második kiemelteket búcsúztatták.

Amint arra számítani lehetett, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) is csatlakozott a NOB felhívásához, vagyis az orosz és a fehérorosz sportolók határozatlan ideig nem indulhatnak az ITTF égisze alá tartozó eseményeken, s versenyek házigazdája sem lehet ez a két ország. A döntésnek, amellett, hogy igencsak felborította a WTT-sorozat március 7-én, hétfőn kezdődő szingapúri Grand Smash-versenyének kiemelését, magyar vonatkozása is van: mivel a főtábláról két orosz játékos is kiesett, ezért az eredetileg a selejtezőbe sorolt Madarász Dóra felkerült a kiemeltek közé.