• 2024 04 26

Major Veronika és Pekler Zalán is ezüstérmes lett a kairói világkupán

Világkupagyőztes a magyar női puskacsapat 10 méteren

Major Veronika és Pekler Zalán is ezüstérmes lett a kairói világkupán. Pekler az 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámban, míg Major a 25m-es pisztoly versenyszámban.

Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar együttes a 10 méter légpuska csapatversenyben végzett az első helyen. A magyarok a kvalifikáció első szakaszában, a 3x30 lövés során 944.6 körrel a norvégok és az amerikaiak mögött a harmadik helyen zártak, és jutottak a nyolc közé. A Q2-ben, a 3x20 lövés során Norvégia mögött 629.2 körrel a másodikok lettek, és lőhettek az aranyéremért. Az első helyért zajló mérkőzésen a magyar csapat 17-13-ra bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Pekler Zalán ezüstérmes lett az 50 méter puska 3 testhelyzetű versenyszámban a kairói sportlövő világkupán. A magyar versenyző az alapversenyben, a 3x20 lövés során 585 kört lőtt, és a hatodik helyen jutott a nyolc közé. A döntő első szakaszában, amikor 3x10 lövés adtak le, 305.3 kört ért el és a szlovák Patrik Janyval holtversenyben az első helyen jutott a négy közé, az úgynevezett éremcsata küzdelmeibe. Az éremcsatának ebben a szakaszában Pekler Zalán 43.5 ponttal az élen zárt, lőhetett tehát az első helyért. Kisvárdai István tanítványa az aranyéremért zajló csatában aztán 16-10-re alulmaradt szlovák ellenfelével szemben, és a második helyen végzett.