• 2024 04 26

Döntetlen az állás Sydneyben

Piros kikapott, Fucsovics nyert

Fucsovics Márton a papírformát igazolva legyőzte Thanasi Kokkinakist pénteken, így 1-1 az állás a Sydneyben zajló Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

Piros Zsombor volt a magyar Davis Kupa válogatott hőse a tavalyi Világdöntőn, hiszen az ausztrálok és a horvátok ellen is győzni tudott egyesben. Azonban a torinói bravúrját Sydneyben elsőre nem tudta megismételni. Az Ausztrália-Magyarország Davis kupa találkozó első egyesében ugyanis vereséget szenvedett a nála 210 hellyel előrébb rangsorolt de Minaur ellen az első szettet csak rövidítésben vesztette el, a másodikat viszont 6-2-re, így megvalósult a papírforma.

Aztán akárcsak az első úgy a második egyesben is megvalósult a papírforma. Hiszen a világranglistán 34. Fucsovics Márton három szettben győzött az ATP-rangsorban 98. Kokkinakis ellen. A magyar teniszező rövidítésben nyerte az első szettet, majd nagyon simán 6-1-re elvesztette a másodikat. A döntő játszmában aztán 6-3-ra győzött és ezzel egyenlített.

Az ausztrál-magyar párharc így 1-1-re áll. Szombaton először a párost rendezik, majd az egyeseket.  A győztes együttes részt vehet a Davis Kupa-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek, míg a vesztes osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

Davis Kupa, Világdöntő-selejtező:
Ausztrália-Magyarország 1-1 - állás az első nap után
Thanasi Kokkinakis-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6
Alex de Minaur-Piros Zsombor 7:5, 6:2

szombaton:
John Peers, Luke Saville-Fucsovics Márton, Marozsán Fábián
Alex de Minaur-Fucsovics Márton
Thanasi Kokkinakis-Piros Zsombor