• 2024 04 25

Nagy csatában a négy között az FTC

Először elődöntős a Magyar Kupában a Paks

A Budapest Honvéd már csak a kiesés elleni közdelemre koncentrálhat miután kedden este kikapott hazai pályán az FTC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében az egyetlen első osztályú párharcban. A másik találkozón kiesett az utolsó NB III-as klub a Kazincbarcika, amely 1-0-ra kikapott a Pakstól. A tolnai együttes így története során először jutott be a négy közé.

A Ferencvárosnak öt év után Csercseszov mesterrel sikerült bekerülnie a Magyar Kupa elődöntőjébe. Hiszen a korábbi években hiába volt a bajnoki sikerek éve, de a Magyar Kupában sohasem jött ki a lépés a zöld-fehéreknek. Ezúttal máskémt történt. A Ferencváros gyakorlatilag végig uralta a találkozót. Az első félidőben a Fradi a gól mellett kapufáig is eljutott. A fordulás után a Honvéd öt cseréje hozott lendületet a hazaiak játékába, akik helyzetig eljutottak, gólig azonban nem. Így az FTC maradt versenyben, vagyis a 24 kióupasikeréért küzdhet tovább. Míg a Honvédnak már csak a kiesés elleni küzdelemre kell koncentrálnia. 

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Bozsik Aréna, 3701 néző, v.: Berke
gólszerző: Nguen (23.)
sárga lap: Traoré (37.), Petruszenko (70.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Doka, Batik, Lovric, Tamás K. (Petkovic, 36.) - Petruszenko, Kadiri (Hidi, 57.) - Jónsson (Bőle, a szünetben), Zsótér, Drazic (Nagy D., a szünetben) - Traoré (Lukic, 57.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic - Laidouni, Esiti - Auzqui (Mak, 60.), Zachariassen (Botka, 76.), Nguen (Loncar, 91.) - Boli (Bassey, 60.)

A kedd másik meccsén a Paks nehezen gyűrte le az egyetlen állva maradt harmadosztályú együttest, de végül ez Szabó János góljával sikerült. Így a tolnai csapat története során először jutott be a négy közé. 

Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III)-Paksi FC 0-1 (0-0)

Szerdán játsszák:
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Újpest FC 20.00
Csütörtökön játsszák:
ETO FC (NB II)-MOL Fehérvár FC 20.00