• 2024 04 26

Magyar vonatkozású sporthírek szerdán

Ez történt március 2-án

Kitiltások után a sportélet nem tért még vissza a megszokott kerékvágásba, de mindenképpen tovább folytatódik.

Kézilabda: A magyar női kézilabda-válogatott 30-28-ra kikapott Spanyolországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, szerdán Tatabányán.

Kosárlabda: A francia Montpellier csapatával találkozik a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében a Sopron Basket. A negyeddöntőt jövő kedden és pénteken rendezik, az esetleges harmadik összecsapás március 16-án lesz, a Sopron pályaelőnyből várja a párharcot.

Tenisz: Bondár Anna bejutott a negyeddöntőbe a lyoni keménypályás női tenisztornán. A világranglistán 79. magyar játékos a szerdai nyolcaddöntőben a WTA-rangsorban 136. brit Katie Boulterrel találkozott, aki a második szettben feladta a meccset. 

nyolcaddöntő:
Bondár Anna-Katie Boulter (brit) 6:3-nál Boulter feladta

Gálfi Dalma az első fordulóban búcsúzott a Monterreyben zajló, kemény pályás női tenisztornától.  A világranglistán 104. magyar játékos - aki a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára - három szettben szenvedett vereséget kínai riválisától. 

WTA-torna Monterrey, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Vang Csiang (kínai)-Gálfi Dalma 6:7 (0-7), 6:1, 6:4

Ugyanitt Udvardy Panna párosban is kiesett párosban is. A világranglistán egyesben 83. magyar játékos oldalán a kolumbiai Camila Osorióval kedden mindössze két gémet nyert az olasz Sara Errani és a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen.

WTA-torna Monterrey, páros, nyolcaddöntő:
Sara Errani, Sara Sorribes Tormo (olasz, spanyol)-Udvardy Panna, Camila Osorio (magyar, kolumbiai) 6:1, 6:1

Kerékpár:  A spanyol Caja Rural csapat is részt vesz az idei Tour de Hongrie-n, a magyar országúti kerékpáros körversenyen.  A 43. Tour de Hongrie-ra május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan 24 csapat részvételével.
Útvonal: május 11., szerda, 1. szakasz: Csákvár-Székesfehérvár 197,5 km
május 12., csütörtök, 2. szakasz: Karcag-Hajdúszoboszló, 191,9 km
május 13., péntek, 3. szakasz: Sárospatak-Nyíregyháza, 154,3 km
május 14., szombat, 4. szakasz: Kazincbarcika-Kazincbarcika, 177,4 km
május 15., vasárnap, 5. szakasz: Miskolc - Gyöngyös-Kékestető, 183,7 km

Vívás:  Aranyérmet nyert a magyar női kardcsapat a junior korú vívók újvidéki Európa-bajnokságának utolsó, szerdai napján.  A Battai Sugár, Szűcs Luca, Keszei Kira, Beviz Dorottya összeállítású együttes a fináléban a franciákat győzte le 45-42-re nyertek.