• 2024 03 28

Dumity Richárd 30. lett óriás-műlesiklásban a paralimpián

A magyar versenyző élt a bizonyítás lehetőségével életet első téli ötkarikás megmérettetésén

Az alpesi síző Dumity Richárd magyar idő szerint éjszaka, majd kora hajnalban állt rajthoz óriás-műlesiklás versenyszámban, Pekingben, és a 30. helyen zárt..

A 25 éves versenyző utolsó előttiként csúszhatott le az első futamban, majd a második fordulóban ő zárta a megmérettetést. Az időeredményeit követően végül 30. helyen végzett az egyik legrangosabb sporteseményen.

„Jó volt lejönni a pályán, igazán élveztem a versenyt.” – kezdett bele az értékelésbe Ricsi – „Ahogy korábban is említettük, Fábián Attila szövetségi kapitánnyal, rettenetesen kemény volt a hó, helyenként pedig kikádasodott a pálya. Emiatt egyszer-kétszer megdobott a talaj. Elégedett vagyok az elért eredménnyel, sikerült azt a szintet teljesítenem, amire most képes vagyok.” – összegezte véleményét élete legelső téli paralimpiai szereplését követően a pekingi delegáció egyetlen magyar sportolója.

Az alpesi síző eredeti célkitűzése a milánói téli paralimpia volt, ám már négy évvel korábban bizonyíthatta rátermettségét a kínai fővárosban megrendezett világversenyen, miután a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elfogadta a magyar sportoló kvótájáért beadott szabadkártya kérelmet.

A hölgyek és férfiak szlalom versenyszámának napjait felcserélték a paralimpián, így Dumity Richárd március 13-án száll harcba ebben számban.

Fotó: Reuters / Gonzalo Fuentes