• 2022 11 27

Kiütötte a Paks a Fradit a Groupama Arénában

Gól szépségverseny az Üllői úton

A Paks nemhogy megóvta kapuját a góltól, három csodaszép találattal rendkívül magabiztos győzelmet aratott a bajnokcsapat otthonában.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Ferencvárosi TC-Paksi FC 0-3 (0-2)
Groupama Aréna, 6805 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Ádám (6.), Szabó B. (32.), Haraszti (72.)
sárga lap: Cabraja (6.), Laidouni (54.), Besic (82.), Loncar (91.), Gavric (93.), illetve Lenzsér (24.), Ádám (38.), Osváth (59.), Balogh B. (81.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja (R. Mmaee, a szünetben) - Laidouni, Loncar - Zubkov (Gavric, 63.), Marin (Besic, 75.), Mak (Szánthó, 57.) - Bassey (Boli, 63.)

Paks: Rácz - Tamás O., Szélpál, Lenzsér - Osváth, Kesztyűs (Vas, 72.), Windecker, Szabó B. (Böde, 83.), Medgyes (Balogh B., 72.) - Nagy R. (Sajbán, a szünetben), Ádám (Haraszti, 67.)

Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek Ádám bombagólja adta meg az alaphangot a 6. percben. A folytatásban mezőnyfölényt harcoltak ki és helyzetekig jutottak a hazaiak - kétszer oldalról találták el a kapufát, volt les miatt meg nem adott góljuk -, de a félidő közepén a paksi gólszerző kihagyott lehetősége jelezte, a vendégek nem csak az eredmény tartására törekednek. Egy perccel később aztán gyorsan elvégzett paksi szabadrúgást követően Szabó Bálint cselezte magát lövőhelyzetig, majd talált a hazai kapuba. Kétgólos hátrányban már elbizonytalanodtak a ferencvárosiak, nem tudtak akciót kezdeményezni, körülményesek és kiismerhetőek voltak, hátul pedig Dibusz két védése kellett - paksi részéről a gólszerzők próbálkoztak -, hogy ne legyen még nagyobb a különbség. A hazai közönség "Ébresztő, ébresztő!" rigmussal küldte pihenőre kedvenceit.
Lendületesebb, koncentráltabb és támadóbb hadrendre váltó Ferencváros érkezett a szünet után - a védő Cabraja helyére a csatár Ryan Mmaee állt -, de a mezőnyfölény sokáig nem párosult lehetőségekkel. Majd hiába akadtak nagy helyzetek, a házigazdák nem találtak a paksi kapuba: Medgyes a gólvonalról mentett, egy perccel később a léc segített a vendégeken. A 72. percben aztán Haraszti pazar szabadrúgás góljával nőtt a paksiak előnye. A hajrában elmaradtak a hazai rohamok - viszont a játékosok teljesen feleslegesen begyűjtöttek három sárga lapot -, sőt, a vendégek előtt adódtak újabb lehetőségek, de az eredmény már nem változott.
Másfél héttel ezelőtt rosszul sikerült Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozása a Ferencváros kispadján - Felcsúton kapott ki az együttese 1-0-ra -, miként a tréner által nagyon várt első hazai fellépésén is alulmaradt. Az orosz edzővel három találkozón egy gólra volt képes a gárda, igaz, az három pontot ért Újpesten. A bajnoki idényben tizedik hazai mérkőzésén ötödször nem tudott nyerni a címvédő, ezeken harmadszor szenvedett vereséget.
A Paks 2017. április 12. után tudta ismét legyőzni az FTC-t, azt követően négy döntetlen mellett kilencszer kikapott tőle.