• 2024 04 19

A nap fontos sporthírei egy helyen

2022. 02. 28. - hétfő

Ez történt ma a sport világában magyar szemüvegen keresztül figyelve.

Tenisz: A legfrisebb világranglistán Fucsovics Márton egy helyet előre lépve a 35., Piros Zsombor hatot javítva 240., míg a hónapok óta sérült Balázs Attila négy helyet ugorva 245.

Férfi tenisz-világranglista: 1.Danyiil Medvegyev (orosz) 8615 pont, ...35. Fucsovics Márton 1382 pont, ...240. Piros Zsombor 228, ...245. Balázs Attila 223

A nőknél Bondár Anna két helyet javítva a karriercsúcsot jelentő 79. helyen áll. Udvardy Panna 83. Az őket követő Gálfi Dalma 104., Jani Réka Luca 151., míg Babos Tímea 216.

A legmagasabban rangsorolt Bondár Anna mérkőzéslabdáról fordítva bejutott a nyolcaddöntőbe a 239 ezer dollár (79,2 millió forint) összdíjazású lyoni keménypályás női tenisztornán, amikor a hétfői első fordulóban a WTA-rangsorban 206. japán Mijazaki Jurikót három szettben legyőzte. 

Jégkorong: A címvédő és egyben alapszakaszgyőztes Csíkszereda a MAC HKB Újbudát, míg a Ferencváros a DVTK Jegesmedvék csapatát választotta a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjére.

Vívás: A nyolcadik helyen végzett a magyar női tőrcsapat a mexikói világkupa-versenyen, Guadalajarában.  A Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összeállítású együttes a hetedik helyért a németektől 45-26-os vereséget szenvedett. 

Keszthelyi Zsombor révén Magyarország szerezte meg az aranyérmet férfi párbajtőrben a junior korú vívók újvidéki Európa-bajnokságának harmadik, hétfői napján.

Országúti kerékpár: Szabadkártyát kapott a Dina Mártont és Fetter Eriket soraiban tudó EOLO-Kometa országúti kerékpáros csapat a Budapestről rajtoló Giro d'Italiára.

Kézilabda: Súlyos térdsérülése miatt csaknem egy évig, jövő februárig nem kézilabdázhat Máthé Dominik válogatott jobbátlövő. A norvég Elverum HB játékosa február 17-én, csapata Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén sérült meg, majd egy héttel később, múlt csütörtökön műtötték meg Oslóban.

Kovács Anna ötvenszeres válogatott kézilabdázó bejelentette, hogy idén nyáron visszavonul. A békéscsabai születésű Kovács Anna előbb Újkígyóson, majd szülővárosa klubjában nevelkedett, az élvonalban a Békéscsabai Előre NKSE, az Érd, a Dunaújvárosi Kohász KA és a DVSC színeiben eddig összesen 296 mérkőzésen 1465 gólt szerzett. Dunaújvárosi színekben 2016-ban megnyerte az EHF Kupát.  A magyar válogatottban 2011 és 2019 között 50 mérkőzésen 147 alkalommal volt eredményes. Szerepelt a 2016-os és a 2018-as Európa-, valamint a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon is.

 Sportlövészet: Mészáros Eszter a negyedik helyen végzett a női légpuskások versenyében kedden a Kairóban zajló sportlövő-világkupaversenyen.

Labdarúgás:   A száz évvel ezelőtt született Hidegkuti Nándorra, az Aranycsapat húsz éve elhunyt egyik legendás labdarúgójára emlékezve rendeznek kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás március 3-án, Hidegkuti születésnapján nyílik és április 17-ig lesz megtekinthető.