• 2024 04 19

Döntetlenek napja

Döntetlen Kispesten

A Budapest Honvéd a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben futballozott, mégis csak gól nélküli döntetlent játszott otthon a Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján. De mindezt nem tudta kihasználni a Ferencváros , amely szintén ikszelt a Gyirmóttal.

A Budapest Honvéd-Puskás Akadémia találkozó nyugodtan kijelenthető, hogy a kapusok meccse volt. A találkozó elején vendégektől Markek mutatott be bravúrokat, vagyis hiába játszott lendületesebben a hazai csapat gólt nem tudott szerezni. Igaz a meccs legnagyobb védését Szappanos mutatta be, aki előbb egy Szolnoki lövést védett, de nem ez volt a nagyobb szenzáció, hanem az, ahogy Nagy lövésnél ki tudta tornászni a labdát. A helyzet pedig helyzetet követett, de már a másik oldalon, ahol a Lukics csúsztatott egy szöglet után a kapura, és egy kicsit tévesztett csak célt, amikor a labda a kapufára hullott és nem a felső sarokba. A fordulás után a Honvéd megszerezte a vezetést egészen három másodpercig. Batik ugyanis a kapuba lőtt, de a játékvezető azonnal kezezést mutatott. Azonban nehéz azt mondani, hogy valóban kéz volt-e vagy sem az eset. De a VAR szoba azúttal sem a Honvéd mellett foglalt állást. Igaz a két csapat felcsúti meccséhez képest ezúttal a Honvéd legalább pontot szerzett. Hiszen a kapusok kapott gól nélkül hozták végül a meccset, bár helyzet még ezután is volt mind a két oldalon. A Honvéd így már három meccs óta nem kapott ki, míg a Puskás Akadémia két vereség után döntetlent játszott, így ezzel megtartotta a második helyet a tabellán. Miután a szombaton a Kisvárda szintén 0-0-s döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként. A döntetlenek napján az FTC is ikszelt, a tavasz meglepetéscsapata a Gyirmót ellen.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 0-0
Bozsik Aréna, v.: Erdős
sárga lap: Nagy Zs. (4.), Van Nieff (39.), Komáromi (88.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Doka, Batik, Baráth, Tamás K. - Pantelic (Hidi, a szünetben), Kadiri - Nagy D. (Jónsson, 95.), Drazic (Zsótér, a szünetben), Gale (Bőle, 60.) - Lukic (Traore, 70.)
Puskás Akadémia: Markek - Favorov, Spandler, Stronati, Szolnoki - Van Nieff - Slagvee (Komáromi, 68.), Plsek (Urblik, 76.), Corbu (Gera, 76.), Nagy Zs. - Skribek (Kozák, 68.)

ZTE FC-Kisvárda Master Good 0-0
Zalaegerszeg, 1129 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Halilovic (34.), Szerafimov (40.), Lesjak (40.), Ubochioma (67.), illetve Hej (18.), Karabeljov (31.), Kravcsenko (57.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Kálnoki Kis, Szerafimov, Bedi - Halilovic, Sankovic - Ubochioma (Milovanovikj, 72.), Spoljaric, Tajti (Fehér B., 90.) - Koszta (Gergényi, 83.)

Kisvárda: Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov (Zilcic, 82.) - Asani (Peteleu, 75.), Ötvös, Camaj - Mesanovic (Gosztonyi, 90.)

Ferencvárosi TC-Gyirmót FC Győr 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, 5887 néző, v.: Bognár
    gólszerzők: Bassey (42.), illetve Klimovic (26.)
    sárga lap: Kovacevic (45+1.), Zachariassen (80.), illetve Szegi (22.), Klimovic (54.)
 Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 69.), Blazic, Kovacevic, Civic - Laidouni, Nguen - Auzqui (Marquinhos, 64.), Zachariassen, Mak (Boli, 64.) - Bassey (Marin, 86.)
     Gyirmót: Rusák - Szegi, Csörgő, Hajdú (Széles, 45+2.), Zeke - Vass Á. - Hasani (van Kessel, 83.), Klimovic, Nagy P. (Medgyes Z., 71.), Cvetanoski (Radics, 71.) - Varga B. (Simon A., 83.)