• 2024 03 28

Nem született meglepetés győzelem

Péni hiányában Pekler győzött

Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt az alapversenyben, így nem volt kérdéses a bajnoki címe a légpuskások között. A pisztolyosoknál Major Veronika és Tátrai Miklós nyert.

A százhalombattai sportlövő országos bajnokságon  a férfi légpuskában férfiaknál a Komárom VSE versenyzője, Pekler Zalán lett az aranyérmes 252.5 körrel. A második helyen Somogyi Péter végzett 248.2 körrel, míg a harmadikon Klenczner Márton 226.4 körrel. Pekler Zalán az alapversenyben  634.4 kört lőtt, ami jobb a fennálló világcsúcsnál, ezt azonban a sportág szabályai szerint csak világbajnokságokon, világkupákon, kontinensbajnokságokon lehet megdönteni. A nőknél Dénes Eszter nyerte a döntőt 251.6 körrel, Tarr Vivien és Mészáros Eszter előtt. 
A csapatversenyekben a férfiaknál a Komárom Városi Sportegyesület (Pekler Zalán, Vas Péter, Gazdag Olivér) lett a magyar bajnok 1859.3 körrel, a ZTE "A" együttese a második 1853.8 körrel, a BHSE "A" csapata a harmadik 1843.5 körrel.
A nőknél a győztes Újpesti Torna Egylet (Dénes Eszter, Toma Dorina, Tarr Vivien) csapata új országos csúcsot állított fel, 1879 körrel. Az ezüstérmet a Komárom VSE szerezte meg 1870.4 körrel, míg a bronzot a MATE-Gödöllői EAC 1854.4 körrel.
A légpuska vegyes csapat versenyszámban az aranyérmet az UTE "A" együttese (Dénes Eszter, Hammerl Soma) nyerte meg, miután 17-11-re legyőzte a Komárom VSE 1-es csapatát (Bajos Gitta, Pekler Zalán).

A légpisztolyosoknál a férfiaknál a BHSE versenyzője, Tátrai Miklós győzött a fináléban 239 körrel. A második ifj. Joó Attila, a harmadik Takács László lett. A nőknél Csonka Zsófia győzött, Sike Renáta és a paralimpiai bronzérmes Dávid Krisztina előtt.  Jákó Miriam negyedik, Major Veronika ötödik lett. 
A csapatversenyekben a férfiaknál a BHSE (Tátrai Miklós, Nagy László, Rédecsi Máté) a magyar bajnok 1700 körrel, a Százhalombattai Lövészklub "A" együttese a második 1685 körrel, az Újpesti Torna Egylet "A" csapata a harmadik 1683 körrel.
A nőknél szintén a BHSE (Dávid Krisztina, Sike Renáta, Tóth Anikó) az aranyérmes 1688 körrel, az ezüstérmet az Újpesti Torna Egylet szerezte meg 1677 körrel, míg a bronzot a KSI 1641 körrel.
A légpisztoly vegyes csapat versenyszámban az aranyérmet az Újpesti Torna Egylet 2-es együttese (Palánki Klaudia, Tóth Gábor) nyerte meg, miután 17-11-re legyőzte a BHSE "A" csapatát (Dávid Krisztina, Rédecsi Máté). Bronzérmes lett a BHSE "B" együttese (Sike Renáta, Tátrai Miklós), miután 16-12-re verte meg az UTE 1-es csapatát (Varga Zalay Babett, Hegedűs László).