• 2024 04 26

A nap legfontosabb hírei - 2022. 02. 21. hétfő

Ez történt a sport világban magyar szemüvegen keresztül

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

Kézilabda: Az olimpiai bajnok Béatrice Edwige az idény végéig a Ferencváros női kézilabdacsapatát erősíti. A Rosztov-Dontól érkező játékos a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára csatlakozi a zöld-fehérekhez.

Vizes sportok: Rekordösszegű pénzdíj, 5 720 000 dollár várja a június 18. és július 3. között sorra kerülő, budapesti központú vizes világbajnokság résztvevőit.  A nemzetközi szövetség (FINA) hétfői hírleveléből kiderül, hogy a világcsúcsokért további 50 ezer dollár jár majd.  Úszásban és nyíltvízi úszásban 20 ezer dollárt ér az első hely, 15 ezret a második és 10 ezret a harmadik, de még a nyolcadik helyezett is kétezer dollárt kap. Vízilabdában a győztes csapat 80 ezerrel gazdagodik.

Birkózás: Negyven országból több mint 1500 akkreditált vendég, sportoló, edző, sportvezető érkezik a március 26-án kezdődő budapesti birkózó Európa-bajnokságra, amelynek eredményesen szereplő hazai indulói komoly jutalmat kapnak a magyar szövetségtől (MBSZ).

Kosárlabda: Csütörtökön Montenegróval játszik a magyar férfi kosárlabda-válogatott Debrecenben a világbajnoki selejtezőkön, három nappal később pedig Podgoricában csap össze. A keretben már benne lesz a nemrég honosított, amerikai Mikael Hopkins. 
    A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Júliusban minden négyesből az első három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont.

    A csoport állása: 1. Franciaország 4 pont, 2. Montenegró 3 (150-142), 3. MAGYARORSZÁG 3 (135-153), 4. Portugália 2

    A magyarok válogatott további menetrendje:
február 24., Debrecen: Magyarország-Montenegró 18.00
február 27., Podgorica: Montenegró-Magyarország 18.00
július 1.: Magyarország-Portugália
július 4.: Franciaország-Magyarország

    A magyar válogatott kerete: Mikael Hopkins (Reggio Emilia), Pongó Marcell (Alba Fehérvár), Rosco Allen (Niigata Albirex), Keller Ákos (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár), Szabó Zsolt (Alba Fehérvár), Benke Szilárd (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely), Somogyi Ádám (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely), Golomán György (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely), Ferencz Csaba (Körmend), Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Perl Zoltán (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Váradi Benedek (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)