• 2022 06 30

Nem indulhat a magyar páros a téli olimpián

Pozitív lett Magyar Márk PCR tesztje

Pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márk PCR-tesztje csütörtökön, így nem tud jégre lépni Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében.

Hiába szerezte meg az olimpiai kvótát mégsem indulhat el Pekingben a magyar műkorcsolyázó páros, miután pozitív lett Magyar Márk PCR-tesztje csütörtökön. A sportoló így nem tud jégre lépni Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében.  A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős a magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be pénteken a kínai ötkarikás játékokon.
    Chtchetinina és Magyar azért utazott később, és érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével. Magyar Márk repülőtéren elvégzett PCR-tesztje eredménytelen volt, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A műkorcsolyázót péntek délelőtt az ilyen esetekre kijelölt, úgynevezett karanténhotelben helyezik el, a szobát pedig csak két negatív eredménnyel záruló teszt után hagyhatja el.