• 2024 04 27

Ez történt a téli olimpián hétfőn magyar szemüvegen keresztül

Pekingi napok

Egy aranyérem másnapja.

Rövidpályás gyorskorcsolya: Egyáltalán nem izgult az 500 méteres versenye előtt, mert tudta, hogy mire képes - árulta el Liu Shaoang, Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka.  "Visszanézve a felvételeket, úgy látom, hogy már-már félelmetesen higgadt és nyugodt voltam" - mondta az FTC 23 éves rövidpályás gyorskorcsolyázója vasárnapi pekingi diadaláról hétfői online sajtótájékoztatóján.
        "A végéig éreztem az oroszt, a sebességét, de úgy gondoltam, nem fog megelőzni, nem fog butaságot csinálni, mert még fiatal és az ezüstnek is örül. Az első két kört próbáltam meghúzni, utána pedig egy kicsit védekezni" - elevenítette fel a finálét.
       "Úgy keltem fel, hogy olimpiai bajnok leszek, lehet hogy ez vett el egy kicsit az érzésből. Nem is tudtam, mit szoktak ilyenkor érezni az emberek" - igyekezett magyarázattal szolgálni. A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott pénteken tér haza a pekingi játékokról és a Gyakorló Jégcsarnokban lesz a küldöttség fogadása.

Hódeszka: Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja végül mindhárom olimpiai hódeszkás számban rajthoz tudott állni, hiszen hétfőn a big air versenyszámban a 17. helyen végzett, ezzel nem került be a fináléba, de 17 éves versenyző számára az idei téli olimpia így is nagy siker és hatalmas tapasztalatszerzés volt.  Kozuback Kamilla így a cseh Sarka Pancochova mellett az első nő lett, aki hódeszka mindhárom szabadstílusú szakágában - slopestyle, félcső, big air – elindult az olimpián.