• 2024 03 29

Pekler is bronzérmes lett az Elnök Kupán

Újabb magyar siker kairóban

Pekler Zalán bronzérmes lett a puskások három testhelyzetű versenyszámában Kairóban, a sportlövők világkupadöntőjét felváltó Elnök Kupán.

Pekler 588 körrel az ötödik helyen kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, ahol a szabályok szerint az első két helyen végző külön mérkőzést vívott az aranyéremért. Pekler Zalán a svájci Jan Lochbihlerrel 406.7 körrel holtversenyben a második-harmadik helyen végzett, a szétlövés azonban a svájcinak kedvezett. Az aranymérkőzésen a cseh Petr Nymbursky 16-14-re jobbnak bizonyult Jan Lochbihlernél. 

A Magyar Sportlövő Szövetség honlapján Pekler így értékelte a harmadik helyét.  "Nagyon örülök a bronzéremnek. Rengeteget dolgoztam ezért, és a sok munka gyümölcse beérett. A 2022-es év nagyon jól sikerült számomra az 50 méteres versenyszámokban, az Elnök Kupa mellett két világkupaversenyen is dobogóra tudtam állni. Itt, Kairóban most nagyon picin múlott, hogy nem jutottam el az aranymérkőzésig. A szétlövésben a szerencse nem állt mellém, de emiatt sem tudok búslakodni, az érem kárpótol mindenért."

Az Elnök Kupán az olimpiai egyéni számok szerepelnek, és minden győztes 15 ezer eurót kap, illetve az év sportlövőjének járó elismerést is elnyeri. Világranglistás helyezése alapján öt magyar vehet részt a viadalon.