• 2024 04 18

Napi hírhalom - 2022. 12. 23. - péntek

Egymásra találás és felfüggesztés

Ez történt Szenteste előtt a magyar sportban.

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik az RB Leipzig labdarúgójaként fejezi be a szezont, ezt erősítette meg a játékos ügynöke  Esterházy Mátyás. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó Leipzig 15 forduló alatt szerzett 28 pontjával harmadik a Bundesliga tabelláján, lemaradása hat pont a címvédő és éllovas Bayern München, illetve kettő a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg mögött. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester City vár a lipcseiekre.

Olasz sajtóhírek szerint a Lazio, a Fiorentina és a Sevilla is érdeklődik a német Freiburg magyar válogatott támadója, Sallai Roland iránt, aki 20 millió euróért ellenében cserélhet klubot.

Tenisz: Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal indul párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 29 éves magyar teniszező arról is említést tett a múlt hét elején, hogy közeledik a január második felében sorra kerülő Australian Open páros nevezési határideje, legkésőbb addigra kiderül, lesz-e folytatás.

Kosárlabda: A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) felfüggesztette Vojvoda Dávid nemzetközi játékjogát a korábbi ügynökével fennálló vitája miatt, és ha az ügy nem rendeződik a következő hetekben, az Alba Fehérvár bedobója nem léphet pályára a válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén. 

    Vinkó László, a játékost korábban képviselő menedzser elmaradt ügynöki jutalék miatt nyújtott be keresetet Vojvodával szemben. Az ügyben döntés is született, a játékosnak a Basketball Arbitral Tribunal (BAT) 2021-es határozata alapján 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget kellett volna megfizetnie. Mivel azonban nem rendezte tartozását, a FIBA felfüggesztette a nemzetközi játékjogát - amint az a szervezet honlapján olvasható.
    A magyar válogatottnak még van esélye a vb-szereplés kiharcolására. Jelenleg az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegrótól és három továbbjutó lesz. A magyarok február 23-án Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják.

Kosárlabda: Az NKA Universitas PEAC 84-61-re nyert a PINKK Pécs 424 otthonában a női kosárlabda NB I alapszakaszának pénteki játéknapján. Az erőviszonyoknak megfelelőlen a vendégcsapat már az első negyed végére meglépett (28-15), és a folytatásban előnyét tovább növelve magabiztosan győzött. A hazaiak szépségtapaszként a harmadik felvonásban vigasztalódhatnak, amelyben két ponttal (20-18) jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.
    A találkozó legeredményesebb kosarasaként a győztes együttesben Wentzel Nóra 24 pontig jutott. Társai közül Kiss Virág 22 pontja mellé elkönyvelt 10 lepattanót is. A sereghajtó PINKK a 14. mérkőzését is elveszítette a bajnoki idényben.

PINKK Pécsi 424-NKA Universitas PEAC 61-84 (15-28, 13-19, 20-18, 13-19)